Yaptığınız kahve bir türlü tam kıvamında olmuyorsa işte Köpüklü Türk kahvesi yamanın püf noktası

Yaptığınız kahve bir türlü tam kıvamında olmuyorsa işte Köpüklü Türk kahvesi yamanın püf noktası

Tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Türk kahvesi yıllardır ününü sürdürmekte. Herkesin bildiği üzere tüm Türkiye’nin ya da tüm dünyanın sevdiği bu çeşit kahve tatları farklı olabilmektedir

Kimisi sütlü, kimisi, acı, kimisi tatlı, kimisi orta içmektir. Türk kahvesinin kendi çevresinde çok zengin bir kahve türüdür. Türleri ise; Türk kahvesinin her kültürüne özgü çeşitli ya   pma aşamaları  “Türk kül  kahvesi”, “Türk devebatmaz kahvesi”, “Türk süvari kahvesi”, “Türk dibek kahve”, “Türk mırra cilveli kahvesi”, “Türk menengiç kahvesi” ve “Türk yandan çarklı” en fazla kullanılan ve tanınan:

Süvari kahvesidir. Bu Türk kahvesi Ege ve Akdeniz ahalisi, ince belli çay bardağında içilir. Türk kahvesinin tadını alan her insan bir daha bırakmaz. Her yörenin ayrı bir kültürü ve ayrı bir lezzet haritası vardır.

Güney doğu Anadolu bölgesinin kahve zevki, doğu Anadolu bölgesinin kahve zevki ile bir olamaz. Aynı şekilde Marmara bölgesinin ve ege bölgesinin Türk kahve zevki aynı olmaz. Karadeniz bölgesi ve Akdeniz bölgesinin kahve zevki de bir olamaz veyahut iç Anadolu bölgesininki de diğer bölgelere kıyasla Türk kahve zevki aynı olamaz her yörenin ayrı ve farklı ve birbirinden güzel kültürleri vardır.

Türk Kahvesi Yapılışı : Genellikle dört ayrı şekilde yapılır ve hazırlanır. Kahve yapılmadan önce misafirlere veya kendi aile fertlerine ne koyacağı sorulur öncelikle. Sade isteyene şeker konulmaz. Orta şekerli isteyene bir şeker kaşığı toz şeker konulur. Bol şekerli isteyene ise iki şeker kaşığı toz şeker konulur. Acılı isteyene ise su ile yapılır.

• Cezvenin içine her bir fincan için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi konulur. Süt ve Su kendi tercihinizindir. 

• Her bir tatlı kaşığı Türk kahvesine bir fincan süt ya da su konulur. Sonra kısık ateşle güzelce karıştırılır. 

• Türk kahvesi kısık ateşte daha lezzetli olur. Yüksek ateşte yapıldığı vakit tadını kaybeder çok az tat alırsınız.

• Sürekli karıştırın.

• Türk kahvesi kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpüğü fincanlara dağıtın ve tekrardan ateşin üstüne koyun. 

• Tekrardan kaynatın ve tekrar fincanlara boşaltın. 

• Servis yaparken kendi zevkinize göre lokum, çikolata  ya da başka bir şey koyabilirsiniz. 

• Yanında küçük bardaklardaki suyu asla unutmayın.

TÜRK KAHVESİ KAÇ KALORİ? 

Sade Türk Kahvesi 7 kalori, Şekerli Türk Kahvesi ise 42 kalori , Orta Türk Kahvesi 17 kaliridir.