WhatsApp'tan skandal bir anlaşma! Verileri devlete vermeyi kabul etti! Bundan böyle...

WhatsApp'tan skandal bir anlaşma! Verileri devlete vermeyi kabul etti! Bundan böyle...

Böyle giderse WhatsApp'ı kullanan kalmayacak. WhatsApp tarafından verilen son karar gerilime yol açtı

Tartışmaların odağındaki WhatsApp tartışma yaratan bir karara imza attı. WhatsApp Türkiye'de çok sayıda kişinin tepkisine yol açarken başka bir skandal haberle yine gündeme geldi.

WhatsApp tarafından verilen karar şok etkisi yarattı.

DEVLETE VERİLER TESLİM EDİLECEK

Kişisel güvenliğinden endişe duyan çok sayıda WhatsApp kullanıcısı verileri vermemek için tepki gösterirken gelen bir haber bomba etkisi yarattı.

Gelen son dakika haberine göre Dünya çapında tepki gören sözleşme için Fransa ve WhatsApp anlaşmada resmen anlaşma sağladı. Fransa Devleti istediği takdirde WhatsApp kişisel bilgileri devlet yetkililerine teslim edecek. Bilindiği gibi WhatsApp geçtiğimiz hafta kişisel verileri Facebook şirketleriyle paylaşmak için kullanıcılarını yeni gizlilik kurallarını kabul etmeye zorlamış ve tepkiye yol açmıştı. Fransa'dan ise sosyal medya devlerine karşı yeni ve tartışmalı bir hamle gelince çok sayıda kullanıcı neye uğradığını şaşırdı. Fransa basınında yer alan İddialara göre Twitter, WhatsApp gibi şirketler, kullanıcı sözleşmelerini Fransız yasalarına uygun hale getirecek ve kullanıcı bilgilerini istenildiği zaman devlete teslim edecek. Bu gelişmenin ardından çok sayıda kullanıcının bu uygulamayı silerek alternatif uygulamalara yönelmesi bekleniyor..