WhatsApp'ın 2021'de desteklemeyeceği  telefonları açıklandı! Artık telefonunuzda olmayabilir

WhatsApp'ın 2021'de desteklemeyeceği telefonları açıklandı! Artık telefonunuzda olmayabilir

Üzücü haber, 2 milyar indirme ile dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp'tan geldi.

WhatsApp'ın çalışmayacağı belirlendi. İOS ve Android telefon kullanıcıları nedeniyle destek sayfasını güncelleyen WhatsApp, uygulamanın artık nasıl telefonlarda çalışmayacağını ayrı ayrı açıklamak yerine farklı bir yaklaşım benimsedi.

WhatsApp'ın çalışmayacağı telefonlar belirtildi

WhatsApp, en son destek sayfasında iPhone 9 kullanıcılarının artık WhatsApp'ı kullanamayacağını bildirdi. Diğer bir deyişle, iOS 9 ve üzeri kullanıcıları WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilecek. Android tarafında maalesef WhatsApp artık 4. 0. 3'ten daha eski sürümlere sahip telefonlarda çalışmayacak.

Facebook'a bağlı olan WhatsApp'a göre 2021'den itibaren yukarıdaki sürümlere sahipseniz WhatsApp akıllı telefonunuzda çalışmayacaktır. Soru cevap sayfası WhatsApp'ın çalışmayacağını görünmektedir. Önümüzdeki yıldan itibaren herhangi bir Apple veya Android telefon.

Bu kararın nedeni, mobil uygulamaların güvenlik nedeniyle güncellenmesi gerekmesidir. Uygulamaları veri bozulmasından korumak için uygulamalar güvenlik düzeltmeleriyle güncellenir. Bu güncellemeler eski telefon modellerinde kaldırılmıştır. Bu nedenle uygulamalar, güvenlik güncellemelerini alamayan telefonlarda tabiri caizse uygulamayı kullanamaz.

2021 yılına kadar WhatsApp ile çalışmayacak Android telefon modelleri olacak: HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2.

2021'e kadar WhatsApp'ı kullanmayacak olan iOS cihazı iPhone 4'tür. Ancak kullanıcılar iPhone gibi modellerde iOS 9'a yükseltirlerse WhatsApp "4S, 5, 5S, 5C, 6" çalıştırabilecekler.