Uzmanlar konuştu: Altın ile Bitcoin'e değil ona yatırım yapın!

Uzmanlar konuştu: Altın ile Bitcoin'e değil ona yatırım yapın!

Gerek altın ve gerekse kripto para piyasalarıyla Bitcoin son günlerde şaşırtıcı bir seyir izliyor. Ancak uzmanlar yatırım yapılması gereken şeyi açıkladı..

Son bir kaç gündür piyasalardaki hareketlilik herkesi şaşırtırken yatırım konusunda uzmanlardan çok çarpıcı uyarılar var. Yatırım nereye yapılmalı? İşte şaşırtıcı analiz

Uzmanlar konuştu: Altın ile Bitcoin'e değil ona yatırım yapın!

Ünlü yatırım uzmanlarından Neils Christensen önemli bir yazı kaleme aldı. Christensen ‘’ne altın ne de Bitcoin’’ dedi ve gümüş’ün yükselişini yatırımcılara gösterdi.

Kitco analisti olarak ün yapan ve tahminleri binlerce yatırımcıya milyonlar kazandıran Neils Christensen son dönemde yatırımcıların kripto para ve altın’a yöneldiğini ama asıl para kazanma yönetiminin gümüş yatırımı olduğunu duyurdu.

Christensen yazısında gümüş piyasasının 28 Dolar seviyesinde bir yükseliş aşamasına girdiğini belirterek bir fon yöneticisinin gümüş için bu yıl izlenmesi gereken bir varlık olduğu yorumunu ön plana çıkardı.

GÜMÜŞ EN MANTIKLI YATIRIM ARACI

Crescat’in en büyük yardımcısı, ortağı ve portföy yöneticisi olan Tevi Costa, Kitco News ile yakın zamanda yapılan bir sohbette, gümüşün hem endüstriyel hem de parasal bir metal olarak fayda sağlayacağı için en sevdiği yatırım aracı olmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Gümüşün daha yüksek fiyatlar görmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu beklediğini de ifade eden Costa, 30 dolar’ın altında gümüş almanın yatırımcılara bir avantaj sağladığını duyuruyor.

Costa ayrıca; altın, bakır ve kalay da dahil olmak üzere tüm emtialarda yükseliş beklediğini ifade ediyor.

ENFLASYON BASKILARI KORKUTUYOR

Merkez bankası yetkililerinin enflasyon baskılarını hafife aldıklarını ve yükselen tehdidin beklenenden daha kalıcı olacağına dair işaretler olduğunu ifade eden costa’ya göre korona pandemisinin bir sonucu olarak bastırılmış tüketici talebi nedeniyle, ekonominin enflasyon baskılarının deflasyonist güçleri alt edeceği bir değişimin eşiğinde olduğu artık kaçınılmaz.

Yazısının sonunda Costa, düşük faiz oranlarını korumanın yanı sıra, finansal piyasalar için önemli istikrar sağladığı için Federal Rezerv’in öngörülebilir gelecekte tahvil alım programını sürdürmesine kesin gözüyle bakıyor. Şuanda Gümüşün gram fiyatı 7,62 türk lirası seviyesinden işlem görüyor.