Üsküp'te Ufuk derneğinden 21 Aralık Türkçe Bayramına özel resepsiyon

Üsküp'te Ufuk derneğinden 21 Aralık Türkçe Bayramına özel resepsiyon

Üsküp'te faaliyet gösteren Kuzey Makedonya Türklerinin sesi konumundaki ''Ufuk Derneği'' 21 Aralık Türkçe bayramına özel bir resepsiyon düzenledi.

Üsküp Haber'in de konukları arasında bulunduğu Ufuk Derneğine ait resepsiyona yoğun katılım.. 21 Aralık Türkçe bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Kuzey Makedonya'da coşkuyla kutlandı. Ufuk Derneği Türkçe bayramına özel bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Kuzey Makedonya milletvekili ve Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim ile Bakan yardımcısı İlhan Rahman'ın yanı sıra Geçtiğimiz hükümette Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı olan Elvin Hasan'da resepsiyona katılan isimler arasındaydı.

Öte yandan Elvin Hasan resepsiyonla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İşte Elvin Hasan'ın o paylaşımı Acı geçmişimize ışık olabilecek, İkinci Dünya Savaşından Sonra, Türklerin Makedonya’dan Türkiye’ye Göçünü anlatan kitap çalışmasının tanıtımı bu akşam Ufuk Derneğinin organizasyonunda gerçekleşti. Eski emekli diplomatımız Salim Kadri Kerim’inin hazırladığı değerli çalışma toplumumuza yararlı olmasını dilerim. Alanda ciddi boşluk bulunan bu tür yazılı çalışmaların devam etmesi dileğiyle.

1-001.jpg