TRT1'in Reyting rekortmeni dizisi Gönül Dağı'nda işler karıştı 29.bölümde şaşkına döndük

TRT1'in Reyting rekortmeni dizisi Gönül Dağı'nda işler karıştı 29.bölümde şaşkına döndük

TRT1 tarafından yayınlanan TV dizisi Gönül Dağı dizisinin 29.bölümünde herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı. Yaşanan bu gelişme seyirciyi de şaşkına döndürmüş gözüküyor

Gönül dağı dizisinin 29. bölüm yorumlamasıdır. İyi seyirler.

TRT1 ekranlarının mükemmel dizisi  Gönül dağı bugün 29. bölümüyle ekranlardaydı. Bu bölümde amcaoğullarımız Taner, Veysel ve Ramazan, icat malzemeleri, Taner'in ablası Zahide'nin düğün telaşı, Taner'in nişan telaşı derken hayli borç etmişlerdir ve onlar farkında olmadan; alacaklılar kapıya dayanmıştır, düğün yaklaşır, ev kurulacaktır, telaş tüm aileyi sarmıştır.

Amcalar, Muammer ve Hüseyin, Ramazan ayı boyunca düzenledikleri şenliklerden kâr edeceklerine zarar ettiklerinden işler iyice sarpa sarar

. Herkes bir koldan çözüm aramaya başlar. Amcaoğulları buldukları her işe saldırırlar. Kimi patates pişirip, satar. Kimi kaporta atölyesine geri dönüş yapar.

Kimi tarla sürer. Tüm bu işler bittikten sonra kazılan paraya bakıldığında hedefe yine ulaşılmamıştır. Amcaoğulları ne yapsak diye düşünürken, eldeki parayı yeni icada yatırmayı seçerler ve kolları sıvarlar.

Anadolu'nun bağrı, Eskişehir'in, Sivrihisar ilçesinde çekilen bu dizi gerçekten unuttuğumuz her türlü hissi uyandırıyor. Bir abla için ya da bir kardeş ve ya herhangi bir aile bireyi için neler yapılabileceğini gözler önüne seriyor. "Çaresizseniz, çare sizsiniz." mantığıyla her defasında damgasını vuruyor ve geceyi gözyaşların içinde kapatıyoruz.

 

Ablası'nın boynunu bükük bırakmayacağına kendine söz veren Taner, bütün icatlarını yok pahasına satarak, ablasının her türlü eksiğini kapatır. Eniştesi Sefer'i küçük yaşta bir aile evlat edinmiştir. Bu aileden Sefer'e bir ev kalır ve evlendikten sonra Zahide ile orada yaşamayı planlarlar ancak evlat edinen ailenin yakınları kendilerine ters düşmesinden dolayı Sefer'den bu evi mahkeme kararıyla almaya kalkar.

cumartes-gonul-dagii-bozkirda-bir-anadolu-masali-yeni-bolum-son-bolum-gonul20da.jpg

İşte Taner, sattığı icatlarla gider o aile bireylerine parayı verir, evi kurtarır. Bu yüzden Taner, ablasının küçük kardeşi değil adeta bir abisi hatta babası gibi olmuştur. İşte 29. bölüm Zahide'nin kına gecesi, Taner'in fedakarlığı ile son bulur. Dizideki mesaj son derece açıktır. Eğer bir gün umudunuzu kaybederseniz, onu çok uzakta aramayın, hemen yanı başınızda olduğunu sizde göreceksiniz.