Tepkiler sonrası Cemil Çiçek konuştu 10 katı ceza ödemeye razıyım diyerek özür diledi

Tepkiler sonrası Cemil Çiçek konuştu 10 katı ceza ödemeye razıyım diyerek özür diledi

Türkiye'de devam eden salgın kısıtlamaları sonrası paylaşılan bir görüntü sosyal medyada tepki çekmişti. O görüntülere Cemil Çiçek açıklık getirdi ve özür diledi.

Türkiye'de muhalefet salgın kısıtlamalarının sadece kendilerine geçerli olduğunu iddia ediyorlar. CHP'li Kaftancıoğlu'nun katıldığı bir toplantı karesi gündeme otururken aynı görüntü Cemil Çiçek gibi AK PARTİ'nin ağır toplarından birinden de gelince tartışma çıktı.

Sosyal medyada dolaşıma giren fotoğraf sonrası Cemil Çiçek açıklama yaptı ve kurallara uyduklarını ifade etti.

Cezasını 10 katı ödemeye hazır olduğunu belirten Cemil Çiçek ayrıca özür diledi. Peki ne olmuştu? İşte bomba etkisi yaratan gelişmenin ayrıntıları

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlarından Cemil Çiçek, koronavirüs salgınına karşı alınmış olan tedbirlerin ihlal edildiği gerekçesiyle eleştirilen fotoğraf karesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Yapmış olduğu açıklamasında Kurallara uymamak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Cemil Çiçek, "Bir suç işlediğimize inanılıyorsa cezamı 10 kat fazlasıyla ödemeye hazırım" şeklinde açıklamalarda bulundu.. 

NE OLMUŞTU?

272003-587x307.png


Eski AK PARTİ  Ardahan Milletvekili olan Saffet Kaya’nın, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlar, milletvekilleri ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu bir gruba verdiği yemek tartışma yarattı ve sosyal medyada tepki çekti. 

Konuyla  ilgili olarak Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün yayınlamış olduğu s siyasi haberine göre, bu durum için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grubun yemekli toplantısına salgın kurallarının ihlalinden ötürü 15 bin 900 lira ceza kestiği hatırlatılarak "AKP'linin yemeğine ceza yok, CHP'linin yemeğine ceza var" yorumları yapılmasına neden oldu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek, burada yanlış olanın fotoğrafın paylaşılması olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı.. 
 
"Cuma namazını kıldıktan sonra, Saffet Kaya'nın annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı dileğinde bulunduk. Saffet Bey, yemeğe davet etti. Bir ilaç şirketinin yemekhanesine gittik. Mesafeye uyduk. Maskelerimizi de yemek yerken çıkardık.

'Ortada kurallara uymama diye bir şey söz konusu değil'


Yani ortada kurallara uymama diye bir şey söz konusu değil. Eğer, buna rağmen bir suç işlediğimize inanılıyorsa cezamı 10 kat fazlasıyla ödemeye hazırım. Eski milletvekili hatıra fotoğrafı çektirdi. Bunu Facebook sayfasında paylaşmış. Yine de kamuoyundan özür dilerim."

Cemil Çiçek tarafından yapılan açıklama kısa sürede gündem olurken hızla o fotoğraf karesi de sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Öte yandan haber SÖZCÜ gazetesinde yayınlandıktan sonra çok sayıda internet sitesinin Cemil Çiçek'in açıklamalarını haberleştirdiği görüldü.

Cemil Çiçek açıklamasında ayrıca özür dileyerek bir ilke imza atmış oldu.

Kaynak : SÖZCÜ GAZETESİ