Temizlik Tüyolarında Bugün Klozeti Temizlemenin En Kolay Yolu Koku ve Kiri Yok Ediyor

Temizlik Tüyolarında Bugün Klozeti Temizlemenin En Kolay Yolu Koku ve Kiri Yok Ediyor

Ev temizliği esnasında en çok kimyasal madde kullandığımız alan tuvalettir. İşte kimyasal madde kullanmadan pırıl pırıl ve mis kokulu bir tuvalet temizliği için yapmanız gerekenler..

Tuvalet, temizlik günlerinin en yorucu ve en çok vakit alanıdır. Çünkü konu klozet, lavabo ve duş kabini olunca işin içine çeşit çeşit kimyasal maddeler giriyor. Bir çoğunun da etkili olması için bekleme süreleri var. Hal böyle olunca neredeyse günün yarısı gidiyor.

Bende sizler için küçük, etkili ve doğal çözümler vereceğim. İşte en doğal tuvalet temizliği tüyoları..

Şimdi vereceğim ürünlerin neredeyse hepsi her evde vardır. Örneğin; sirke, karbonat, beyaz sabun, lavanta ve çay ağacı yağı..

Sadece bu ürünlerle hem mis gibi kokan hem de pırıl pırıl bir tuvalet elde edebilirsiniz.

Yapılacak işlem oldukça basit. Kullanacağınız her iki esanstan (lavanta ve çay ağacı yağı) bir tanesini seçin. Her iki esansta antiseptik olduğu kadar kokularıyla da meşhurdur. 

Temizlik esnasında iki sprey şişesine ihtiyacınız var. Eğer sprey 300-350 ml kadar ılık veya sıcak su ekleyin. Yaklaşık 4-5 yemek kaşığı sirke, 2-3 kaşığı karbonat ve beyaz sabun ilave edin. İyice çalkaladıktan sonra klozet, lavabo ve banyonun her yerine bolca sıkın. 10-15 dakika bekledikten sonra duru suyla durulayın.

Durulama işlemi bittikten sonra ikinci sprey şişesinin içerisine 400 ml ılık su ve yaklaşık 15-20 damla seçtiğiniz esansta ekleyin. Bu sefer sırayla sprey ve kuru bezle durulama olarak işleminize devam edin.

İlgili Haberler