Sonunda Bakan Soylu Konuştu Berat Albayrak İtirafıyla CHP basınını yerinden zıplattı

Sonunda Bakan Soylu Konuştu Berat Albayrak İtirafıyla CHP basınını yerinden zıplattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Dikkat çeken Berat Albayrak açıklaması. Yaptığı açıklamayla gündeme oturan Soylu bakın neler söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın arasında problem olduğu yazılıp çiziliyor zaman zaman. Özellikle CHP'ye yakın medyada bu sürekli dile getiriliyor.

Hatta uzun süre Fatih Portakal yönetimindeki FOX TV'de bu iddialar işlenip işlenip durmuştu.

İddiaların ardı arkası kesilmiyordu kısacası.

Ancak ne Albayrak ne de Bakan Soylu bu konuda hiç bir açıklama yapmıyorlardı. Uzun süren bu iddialara ilişkin haberler sonrası Bakan Süleyman Soylu suskunluğunu bozdu ve CHP medyasını üzecek bir çıkış yaptı.

Bakan Soylu eski mesai arkadaşı Berat Albayrak hakkında olay ifadeler kullandı:

Haber Global adlı TV kanalına konuk olan  Süleyman Soylu Candaş Tolga Işık'ın sorularına yanıt verdi. O sorular arasında Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la aralarının bozuk olduğu iddiasına ilişkin bir soruda vardı.

Bu  iddialara yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Berat Albayrak siyasi açıdan kafamın en çok örtüştüğü kişilerden biriydi. Türkiye'nin iyi yetiştirdiği isimlerdendi. Bütün yorgunluğumuza, yoğunluğumuza rağmen aramızda bir şey olmadı" diyerek kavgalı oldukları iddialarını yalanladı.

Albayrak ve Soylu arasında bir kavga olduğunu iddia eden basın Bakan Soylu'nun bu açıklamasını yayınlamamayı tercih etti. Soylu'nun bu açıklamasına rağmen aynı yalana devam edecekler mi etmeyecekler mi bilinmiyor.

Ama bilinen bir gerçek var ki Soylu işte gerçeği anlatıyor.