Soğan kabuklarını atmayın!... Tencere dibine sürünce bakın ne oluyor?

Soğan kabuklarını atmayın!... Tencere dibine sürünce bakın ne oluyor?

Soğan kabuklarını genelde çöp diye atıyoruz. Oysa soğan kabuklarını çöp diye atmamak gerekiyormuş. Bu temizlik sırlarını öğrenince artık soğan kabuklarını çöpe atmayacaksınız.

Soğan kabukları, evde temizlik yaparken kullanabileceğiniz doğal bir malzemedir. İşte soğan kabuklarıyla yapılan şeyler:

1. Yüzey Temizliği: Soğan kabukları, yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir. Kabukları bir kaba koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Karışımı bir süngerle yüzeylere uygulayın ve silin.

2. Tencere Temizliği: Soğan kabukları, tencerelerinizi temizlemek için de kullanılabilir. Tencereye birkaç soğan kabuğu ekleyin ve su ekleyin. Kaynatın ve ardından tencereyi yıkayın.

3. Baharat: Kurutulmuş soğan kabukları, baharat olarak kullanılabilir. Özellikle et yemeklerinde lezzet verici bir baharat olarak kullanılabilir.

4. Renklendirici: Soğan kabukları, yiyeceklere doğal bir renk vermek için kullanılabilir. Özellikle pilav, çorba ve et yemeklerinde kullanılabilir.

5. Gübre: Soğan kabukları, bitkilere doğal bir gübre olarak kullanılabilir. Kabukları toprakta karıştırın ve bitkilerinize ekleyin.

**Püf Noktaları:**

- Soğan kabuklarını kullanmadan önce iyice yıkayın ve kurulayın.
- Soğan kabuklarını kaynatırken, kokusu hoşunuza gitmeyebilir. Havalandırma sistemlerini açarak veya pencereyi açarak kokuyu azaltabilirsiniz.
- Soğan kabuklarını biriktirerek, birden fazla kullanım için saklayabilirsiniz.

onion-96245-960-720.jpg

KAYNATIP SUYUNU İÇİN

CNN Türk internet sitesinde yer alan bir içerikte ise; Soğan kabuklarının ilginç bir faydasından bahsedildi;

Kaynatılarak içilmesi vücuttaki iltihaplanmayı gidermekte dışarı atımını kolaylaştırmaktadır. Yeni doğum yapmış veya emziren kadınların soğan kabuğu ile göğüslerinde oluşan yaraları iyileştirmeleri mümkündür. Kalp damar rahatsızlıklarında soğan kabuğu suyu faydalı olmaktadır. Diyabetin dengelenmesinde etkilidir.
Boğazı temizler Ev bitkileri için besleyici Ağız ve diş sağlığını korur Ödem atıcıdır Hücre yeniler Uykuyu düzenler Kan şekerini dengeler Böbrekleri temizler Enfeksiyon giderir

SOĞAN KABUĞU ÇAYININ TARİFİ NASILDIR?

Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kâseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kâsenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.

İlgili Haberler