SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Günümüzde E-devlet insanlara birçok konuda fayda sağlıyor. Bu faydalardan birisi de SGK konusunda SGK ayrıntılı hizmet dökümünün alınmasıdır.

Peki, bu SGK ayrıntılı hizmet döküm pdf’i nasıl alınıyor?

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümünün Pdf Olarak Almanın İlk Yolu

SGK ayrıntılı hizmet dökümünü almak için 2 yol vardır. Bu iki yol da E-devlet üzerinden olmaktadır. Bu yüzden SGK ayrıntılı hizmet dökümünü almak istiyorsanız bunu E-devletten yapmalısınız. E-devletten almak için ise E-devlet şifresine ihtiyacınız car. Eğer şifreniz yoksa sisteme giriş yapamaz ve istediğiniz hizmet dökümünü alamazsınız. Şifreniz yok ise PTT şubelerinden birisinden kolaylıkla şifre alabilirsiniz. Fakat bu şifre sadece kişinin kendisi olduğu zaman kimliğinin de yanında bulunması sureti ile alınır.

E-devlet sisteminize şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafında e-hizmetler butonu bulunmaktadır. Bu e-hizmetler butonuna tıklayın. Siz tıkladıktan sonra karşınıza yeni bir sayfa açılacak ve sayfanın alt kısmında birkaç seçenek olacaktır. Bu seçeneklerden Sosyal Güvenlik ve Sigorta seçeneğine tıklayın. Bu aşamayı da geçtikten sonra yeni yüklenen sayfada birden fazla seçenek yer alacaktır. Bu seçeneklerden SGK hizmet dökümü yazan bir seçenek olacak bu seçeneğe tıklayın. Seçeneğe tıkladıktan sonra size ait olan SGK ayrıntılı hizmet dökümünüzü göreceksiniz. Sağ üst köşede barkotlu belge oluştur seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman SGK ayrıntılı hizmet dökümünüz pdf olarak açılır. Pdf’i indir seçeneğinden cihazınıza indirebilirsiniz.

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümünün Pdf Olarak Almanın İkinci Yolu

Bu yol diğer yola göre daha az karmaşık ve daha hızlıdır fakat bazen yanlış belge çıkartma olasılığı vardır. E-devlet sisteminize TC kimlik numaranız ve şifreniz ile girin. Size nasıl yardımcı olabilirim yazan arama butonuna tıklayın ve oraya SGK ayrıntılı hizmet dökümü yazın. Siz yazmadan zaten öneri olarak birkaç seçenek çıkacaktır. İlk seçeneğe tıklayın. Seçeneğe tıkladıktan sonra size ait olan SGK hizmet dökümünüz karşınıza çıkacaktır. İlk yolda olduğu gibi bu yolda da sol üst tarafta barkotlu belge oluştur seçeneğine tıklayın ve daha sonra karşınıza çıkan pdf’i cihazınıza indirin.