Sedat Peker Halk TV'ye Konuştu İddialara yanıt verdi

Sedat Peker Halk TV'ye Konuştu İddialara yanıt verdi

Organize suç örgütü liderliği iddiasıyla aranan Sedat Peker avukatları aracılığıyla Halk TV'ye konuştu..

Türkiye'nin hakkında yakalama kararı çıkardığı Sedat Peker gündemde olmaya devam ediyor. Yayınladığı videolar ve mesajlarla ülke gündemini uzun bir süredir meşgul eden Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirliklerinde olduğu biliniyor.

Sedat Peker daha önce Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teydi.. Oturumu olmaması nedeniyle Kuzey Makedonya tarafından sınır dışı edilen Sedat Peker ardından Birleşik Arap Emirliklerine geçmişti.

Bu ülkeden şirket kurarak 3 yıllık bir oturum izni aldığı belirtilen Sedat Peker günlerdir de Türkiye gündemine bir suikast iddiasıyla geliyor.

Halk TV'de yapılan yayın sonrası Sedat Peker iddialara sessiz kalmadı ve avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre: Halk TV'de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Kayda Geçsin programında IŞİD'in organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e yönelik bir suikast planı var mı iddiaları üzerine Peker, avukatları aracılığıyla Halk TV'ye konuştu.

Peker IŞİD'e karşı savaşan Türkmenlere ve Şii bölgesine yardım edilmesine yönelik beyanlarının ve faaliyetlerinin olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"IŞİD'e karşı o dönem savaşan Türkmenlere, özellikle Şii bölgesine yardımların çoğalması için beyanlarım var, faaliyetlerim de var. Bunları ifade ettiğimde IŞİD'in bana yönelik tehditleri vardı. Fakat ben tüm terör örgütlerinin ölüm listelerinde olduğum için böyle şeyleri çok önemsemiyorum ve doğrusu araştırmadım.

Ancak istihbarattaki arkadaşlarım bu konularda beni düzenli olarak bilgilendiriyorlardı. IŞİD hücrelerinin böyle bir suikast hazırlığı içerisinde olduğunu da bana söylemişlerdi. Ancak dediğim gibi önemsemedim. Şii Türkmenlerini Suriye konusunda yalnız bıraktığımızı düşünüyorum, bu büyük bir hataydı. O zaman da bunu söylüyordum bugün de aynı düşünüyorum."

Sedat Peker'in açıklamaları kısa sürede de Türkiye medyasında gündeme oturdu.

Öte yandan Sedat Peker'in Halk TV'ye yaptığı açıklama CHP'ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda haber sitesi tarafından da haberleştirildi.