Sararmış yastık lekelerini yok etmenin yolu! Üstelik çamaşır suyuna gerek bile yok

Sararmış yastık lekelerini yok etmenin yolu! Üstelik çamaşır suyuna gerek bile yok

Yastık kılıfı ve yastık koruyucu kullansanız da zamanla oluşan yastık lekeleri oldukça rahatsız edicidir. Ancak bu lekelerden kurtulmak sanıldığı kadar zor değil! Tek yapmanız gereken şey ise...

Yastık koruyucu kılıf ve yastık kılıfı kullansanız da yastık yüzeyinde zamanla sarı lekeler oluşur. Bunun nedeni ise ya ıslak saç ile yatmışsınızdır ya da geceleri çok terliyorsunuz. Ter ve ıslak saçın yastık yüzeyine işlemesi ve havasız kaldıkça zamanla sararması sonucu oluşan bu lekeler kimse tarafından görünmese de son derece rahatsız edicidir. Birçok kişi sararan yastıklarını eskisi gibi bembeyaz yapabilecekken çöpe atmayı tercih ediyor. Bu da her defasında cebinizden ekstra para çıkmasına neden oluyor. Ancak vereceğimiz pratik bilgilerle sararan yastıklarınızı tek bir hamlede eskisi gibi bembeyaz yapabileceksiniz.

Sabah.com.tr'de yer alan içeriğe göre, sararan yastıklarınızı ilk günkü gibi bembeyaz yapmak çok kolay.

YASTIK LEKELERİNİ YOK ETMENİN BASİT YOLU

Çamaşır Makinesinde Yastıktan Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Çoğu yastık makinede yıkanabilirken, bazıları yalnızca nokta temizleme veya kuru temizleme gerektirir. Bu nedenle yastığınızı bu şekilde yıkamadan önce bakım etiketlerini kontrol etmeniz önemlidir. Polyesteri çoğu zaman yıkayıcıda yıkayabilirsiniz.

Bunları Karıştırın

Temizlik uzmanı, lekeleri çıkarmak için beyaz sirke kullanan ve aynı zamanda bir yatağı dezenfekte etmenin harika bir yolu olan bir çözümü paylaştı. Sararmış yastıkları beyazlatmak için çamaşır sodası, sirke, çamaşır deterjanı ve bulaşık deterjanını küçük bir kapta birleştirin ve karıştırın.

Yastığı çamaşır makinesine yerleştirin ve genellikle yıkama sırasında yaptığınız gibi temizleme solüsyonunu ekleyin. Bu temizleyici kalın olduğu için yastık yüzeyine yapışır, bu nedenle ikinci bir yıkama döngüsü gereklidir. Tüm kalıntıları temizlemek için sadece sıcak su kullanarak yıkama döngüsünü tekrarlayın.

the-blowup-9w6bgx5htvi-unsplash.jpg

YASTIK ETİKETİNE DİKKAT EDİN

Eğer yastığınız kaz tüyü ve pamuk ise çamaşır makinesinde yıkamak pek doğru olmayabilir. Çünkü pamuk ve kaz tüyü yastıklar diğer yastık türlerine göre son derece hassas ve narindir. Üstelik oldukça pahalılar da! Kaz tüyü veya pamuk yastıklarda oluşan sarı lekelerden kurtulmak için de yapabilecekleriniz oldukça basit.

Çamaşır Makinesi Olmadan Yastıktaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Yastık bakım etiketiniz temizlik için elde yıkamayı gerektiriyorsa, sarı lekeleri çıkarmak için yastığı hafif bir deterjanla elde yıkayın. Yastıkları beyazlatmak için büyük bir küveti sıcak suyla doldurun ve çeyrek fincan çamaşır deterjanı ekleyin. Çok kirli sarı yastıkları beyazlatmak için çeyrek fincan çamaşır suyu veya çeyrek fincan boraks kullanın. Liflere zarar vermemek için kaynar su kullanmaktan kaçının. Yastığınızı sabunlu suya koyun ve deterjanın malzemeye nüfuz etmesini sağlamak için elinizle hafifçe yoğurun. Yastığı çıkarın ve tüm sabun ve kir kalıntılarını durulamak için soğuk su altında tutun.

Kaynak: sabah.com.tr