Salgına Karşı Kuzey Makedonya Kısıtlamaları Kaldırmama Kararı Aldı

Salgına Karşı Kuzey Makedonya Kısıtlamaları Kaldırmama Kararı Aldı

Bazı ülkeler sürü bağışıklığı maksadıyla kısıtlamaları kaldırırken Kuzey Makedonya kısıtlamaları gevşetmeme kararı aldı.

Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülke salgına karşı sürü bağışıklığını denemeye başladı. Yaklaşık 3 yıldır dünya da salgının etkilileri çok sayıda ülkede hayatı kabusa çevirdi. Kapanmalar ve peş peşe gelen yasaklar bir çok kişiyi olumsuz anlamda etkiledi.

Kuzey Makedonya'da da son dönemde kapanma yok. Ancak bazı kısıtlamalar bulunuyor. Son günlerde vaka sayıları hızla artarken yeni bir tedbir gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.

Ülkede yeni tedbir ve kısıtlamalar uygulanmayacak.

Ancak mevcut kısıtlamalar da aynen devam edecek.

Yeni Balkan'ın geçtiği habere göre; Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali, şu anda yeni kısıtlamalara gerek olmadığını açıkladı.

Bakan Sali yaptığı açıklamada “Son 10 gündür hastaneye kaldırılanların sayısında hafif bir artış var. Durumu kontrol altında tutuyoruz, yatak kapasitesi ve sağlık personeli açısından da durumu idare ediyoruz. Bize sadece rakamların azalmasını beklemek düşüyor. Son günlerde günlük vaka sayısında azalma kaydedildi. Bu şekilde işimize devam edeceğiz.” dedi.

Aşılama oranının düşük olduğu konusuna da vurgu yapan Sali, kısıtlamaların hafifletilmesinin de söz konusu olamayacağını söyledi.

BAHAR AYLARINDA AZALMA BEKLENTİSİ

Öte yandan uzmanların yapmış olduğu değerlendirmelere göre Mart aylarından itibaren salgının etkisinin azalabileceği belirtiliyor.