Rasim Gökakın Öncülüğünde Ukrayna'daki Türkler Sesini Duyurmaya Çalışıyor

Rasim Gökakın Öncülüğünde Ukrayna'daki Türkler Sesini Duyurmaya Çalışıyor

Tüm dünya Ukrayna savaşını konuşuyor. Ukrayna'daki Türkler ise seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyorlar. Rasim Gökakın öncülüğünde toplanan Türkler seslerini duyurmak için mücadele veriyorlar.

Ukrayna'da yaşayan Türkler tahliye edilmeyi bekliyorlar. Yüzlerce Türk vatandaşı tahliye edildi. Ancak Ukrayna'da tahliye edilmeyi bekleyen yüzlerce kişi bulunuyor.

Ulusal Post'un haberine göre;

Rusya tarafından başlatılan savaş Ukrayna'da binlerce kişiyi mağdur etti. On binlerce kişi evini kaybetti. İşini kaybedenler oldu. Okumak için Ukrayna'da bulunan binlerce Türk öğrenci de mağdur oldu.

Rusya'nın başlattığı saldırılar 400 binden fazla kişinin Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna'da hala tahliye edilmeyi bekleyen Türkler var.

Rasim Gökakın'da onlardan biriydi. Kendisi dün itibariyle Türkiye'ye geri dönüş yaptı. Ancak Ukrayna'daki Türkler'i unutmadı.

Birbirleriyle iletişim kurabilsinler diye bir Telegram grubu oluşturdu. Ukrayna'daki Türklerin sesi oldu. Yüzlerce kişi bu grupta son yaşanan durumları paylaşırken aynı zamanda yaşadıkları sıkıntılara yer veriyorlar.

Rasim Gökakın amacının zor durumda kalan insanların birbiriyle daha hızlı iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Gruba katılmak için t.me/ukraynaturkleri tıklayın

Öte yandan Rasim Öztekin bu mesajını bir video mesaj yayınlayarak da duyurdu... O videoyu Ulusal Post Genel Yayın Yönetmeni Sadık Şimşek'te kişisel youtube kanalından yayınladı..