Mutfak Sırları Patlıcanı Kızartırken Yağ Çekmesi Nasıl Önlenir? İşte Kızartmanın püf noktası

Mutfak Sırları Patlıcanı Kızartırken Yağ Çekmesi Nasıl Önlenir? İşte Kızartmanın püf noktası

Patlıcan, birçok çeşidiyle severek tüketilen bir sebze. Aynı zamanda özellikle patlıcan kızartmalarda ev hanımlarının yağ çekmesinden yakındığı da bir sebze.

 Patlıcanı kızartırken yağ çekmesini önlemenin bir yolu var mı? İşte patlıcan kızartırken yağ çekmesini önlemenin yolları…

*Patlıcanlar kızartmak için soyup azcık bir süre beklemiş olsa da kararmasına engel olmak çok zor. Ancak tuzlu suda 15-20 dakika bekletilmiş patlıcanların hem beyazlıklarından bir şey kaybetmediğini, hem de çok az yağ çektiğini göreceksiniz. Bir taşla iki kuş.

*Patlıcanların yağ çekmesini önlemeni bir diğer yolu ise, yumurta ve mısır unu ikilisi. Mısır unu yerine normal un da kullanılabilir. Bir tabakta iki yumurtayı kırın ver ardından soyduğunuz patlıcanları önce yumurtaya sonra mısır ununa veya normal una bulayın. Ardından kızgın yağa atıp kızartabilirsiniz.

Patlıcanlar bu yöntem sayesinde çok az yağ çekecek.

Ayrıca yumurtayı çırpmadan önce kırmızı biber, kara biber, sumak, kekik gibi baharatlarla da renklendirebilir, patlıcanlara güzel bir aroma katabilirsiniz. Son olarak da kızarmış patlıcanların üzerine süzme yoğurt döktüğünüzde lezzet şöleninin keyfine varacaksınız.

*Karnıyarık yaparken, patlıcanların ucunu ve başını kesmediğinizde çok az yağ çeker.

*Yine çok hafif ve yağ çekmeyen bir patlıcan istiyorsanız, patlıcanların üzerine birer uzun çizik atıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizip, fırında kızartabilirsiniz. Patlıcanı kızartırken yağ çekmesini önleyen en pratik ve kesin çözüm budur.