Motoru Sıfırlanmış İkinci El Araç Alınır mı?

Motoru Sıfırlanmış İkinci El Araç Alınır mı?

Bazen sürücüler yeni bir araba alırken bütçelerine sadık kaldıklarında modifiye otomobil parçaları ve motorları tercih edebilirler.

Modifiye parçaları olan araba muhtemelen orijinal arabadan daha uygundur. Bu yazıda yenilenmiş bir araba satın almak mümkün mü? Açıklamak istiyoruz.

Motor Rektefe Ne Demek?

Otomobilin görünen kısımlarına ek olarak motorun da sınırlı bir ömrü var. Bu nedenle, her cihazın ömrü kendisine bağlıdır. Bazı parçalar uygulamaya bağlı olarak yıpranırken, bazıları sınırlı bir ömre sahiptir. Sürtünme aşınması nedeniyle, bir araba belirli bir kilometreden sonra motor performansını kaybeder. Bu nedenle, aracın arızalanmasına neden olabilir. Bu parçaların en önemlisi motordur. Kullanımdan sonra motordan gelen çıkış eskisi gibi olmayacak ve onarılması gerekiyor. Motor modifikasyon ve yenileme işlemi onarım olarak tanımlanır ve bu işlemden sonra araçta önemli değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler olumlu olabileceği gibi beklenmedik olumsuz sonuçlar da doğurabilir.

Motor Rektefe İşlemi Nasıl Yapılır?

Rektefe'ye geldiğinizde motoru söküp tüm parçaları değiştirdiğiniz bir durum aklınıza gelebilir. Ama bu o anlama gelmez. Kullanılamayan veya motor içindeki sürtünmeden dolayı zarar gören parçalar değiştirilecektir. Değiştirme, enjektörün ve emme sisteminin parçalarının değiştirilmesi anlamına gelir. Motor bloğu, krank mili, silindir kapağı, valfler, egzozlar ve pistonlar gibi motorun içindeki diğer tüm bileşenler elden geçirildi.

Peki, Motor Yenilenmiş İse O Araba Alınır Mı?

Evet, bir kaç bilgiden sonra gelelim o asıl soruyor, motoru yenilenmiş bir araç alınabilir mi? Bu şekilde araba alırken dikkatli olmanız ve motor konusunda bilgili birine danışmanız gerekir. Motorda ufak bir hata yapsanız bile sonraki işlem de motora zarar verir. Bu, motorun ömrünün kısalacağı anlamına gelir. Motor güncelleme işi işinin ehli bir usta tarafından yapılırsa sorun olmaz ve bu tip motorlar uzun yıllar kullanılabilir. Bunun için böyle bir araç almak sorun değil. Bir araba satın alırken, uzun bir kilometreye sahip bir arabadan ziyade bir programa sahip bir araba almak daha mantıklı. Ama burada elbette fiyat dengesi önemlidir. Motora dikkat etmenizi öneririz. Umarız faydası olmuştur.

Fotoğraf: unsplash