Mansur Yavaş İçin TOGO incelemesi başlatıldı Haberlerine Belediyeden Yanıt...

Mansur Yavaş İçin TOGO incelemesi başlatıldı Haberlerine Belediyeden Yanıt...

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için Bakanlık harekete geçti. TOGO incelemesi başlatıldı haberlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi yanıt verdi..

CHP'nin en başarılı belediye başkanlarından biri olarak gösterilen ve adı Cumhurbaşkanı Adaylığı için geçen Mansur Yavaş için flaş bir gelişme yaşandı.

TOGO incelemesi başlatıldığı duyuruldu. İktidara yakın Sabah gazetesi tarafından duyurulan inceleme haberi Ankara gündemine de oturan bir gelişme olarak gösterildi.

********************

Gelen son dakika haberine göre: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'lş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, ‘görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle’ soruşturma başlatılması için ön inceleme yapılmasına onay kararına imzasını attı.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi Ankara başsavcılığı, ‘Togo Kuleleri’nin mühürlemesi ve ruhsatlarının iptal kararlarına ilişkin Mansur Yavaş’ın ‘görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle’ hakkında ön soruşturma başlatılması için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Ve Başvuru, eski Ankara Ticaret Odası başkanı Sinan Aygün’ün şikayeti üzerine yapılan bir şikayetle ilgiliydi.. Edinilen bilgiye göre İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 17 Haziran’da başsavcılığın talebine cevap verdi ve soruşturmaya onay çıktı..

Kaynak: SABAH - TOLGA ÖZLÜ

BELEDİYEDEN İDDİALARA AÇIKLAMA

SORUŞTURMA YAPILMASINA ONAY VERİLDİĞİ İFADESİ YALANDIR.

- Belirli kişilerce belli yayın kuruluşlarından servis edilen, İçişleri Bakanlığı VE MÜLKİYE Teftiş Kurulu üzerinde baskı kurmak amacıyla yapıldığı açık olan bu yalan haberin içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu basın kurumlarının bir siyasi duruşlarının olması kabul edilebilir ancak belirli rant odaklarını hangi motiflerle, neden destekledikleri asla anlaşılabilir bir durum değildir.