Makarnanın en lezzetli hali. Fırında Makarna nasıl yapılır? Kusursuz Fırın Makarna tarifi

Makarnanın en lezzetli hali. Fırında Makarna nasıl yapılır? Kusursuz Fırın Makarna tarifi

Makarna genelde tava veya tencerede yapılsa da fırında yapılanı çok daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Peki Kusursuz bir fırın makarna nasıl yapılır? İşte Ağızlara layık fırın makarnanın tarifi

FIRIN MAKARNA

Malzemeler

  • 1 paket makarna.
  • 1 buçuk su bardağı ile rendelenmiş kaşar peyniri. (üzeri için)

Beşamel sos için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ile tereyağı.
  • 2 yemek kaşığı ile sıvı yağ.
  • 3 yemek kaşığı ile un.
  • 2 buçuk su bardağı ile süt.
  • Yarım adet muskat cevizi.

Hazırlanışı

            Öncelikle beşamel sosu hazırlayalım, 4 yemek kaşığı ile tereyağı ve 2 yemek kaşığıyla sıvı yağı sos tenceremize alalım ve iyice kızdıralım. Daha sonra 3 yemek kaşığı ile  unu üzerine ilave edelim ve kokusu çıkana dek kavuralım. 2 buçuk su bardağıyla sütü de sos tenceremize ilave edelim iyi bir şekilde karıştıralım ve karışım koyulaşana dek orta ateşte kavuralım. Beşamel sosu ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Pişen beşamel sosun üstüne yarım muskatı rendeleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım. Arzumuza göre tuzu ve karabiber de ilave edip tatlandırabiliriz. Derin bir tencereye kaynattığımız tuzlu suyun içine fırın makarnayı alalım ve 10 dakika kadar iyi bir şekilde yumuşayana kadar pişirelim.  

Pişen makarnaları ocaktan alalım ve iyice süzdürelim. Geniş ve ısıya dayanıklı bir kasenin içine, süzdüğümüz makarnayı ve beşamel sosunu alalım ve güzel bir şekilde karıştıralım.

Makarnamızı, pişireceğiniz fırın kabımıza alalım ve üzerine 1 buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırın da 25-30 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince dilimleyip sevdiklerimize servis edebiliriz. Afiyet olsun.