Lokanta ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama! 81 ilde uygulanacak

Lokanta ve kafelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama! 81 ilde uygulanacak

Uzun bir süredir yiyecek sektörü zor günler geçiriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu sektörde faaliyet yürütenleri ilgilendiren önemli açıklama

Yiyecek ve içecek sektörü uzun bir süredir kapalı. Kapalı olan bu işletmelere vergiler işlemeye devam ediyor. Sigorta prim borçları ise katlanıyor. Son çıkarılan vergi yapılandırması ise bu işletmelere can suyu olamadı. Kapalı olduğu halde giderlerle boğuşan sektör temsilcileri bir an önce hayatın normalleşmesini ve devletin kendilerine borçlarla ilgili kolaylık sağlaması talep ediyor.

Devlet ise kira destekleri gibi bazı desteklerle işletmecilere destek oluyor. Ancak gelen bir son dakika haberine göre 81 ilde yiyecek sektöründe faaliyet gösterenleri ilgilendiren bir duyuru yapıldı.. İşte Sıcak gelişmenin ayrıntıları

Son 1 yıldır Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek sektöründe faaliyet yürüten işletmeciler ve çalışanlar zor günler geçiriyor.

Salgın nedeniyle kısıtlama uygulanmakta. Sektör temsilcileri sık sık hükümetten beklentilerini açıklıyor ve mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Nihayet bu sektörde faaliyet yürütenleri sevindirecek bir açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye'de uygulanmakta olan Kısıtlamalara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lokantalarımızı biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var" değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞIN TEPKİSİNİ ÇEKEN FİYATLARA TEPKİ ! ESNAFA UYARI

Ayrıca Erdoğan, son dönemde Türkiye'de gerçekleşen oldukça  yüksek gıda fiyatlarına ilişkin bakanlığın atmış olduğu adımla ilgili de bilgiler vererek şunları söyledi : , "Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabii beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin" diyerek esnafları uyardı.. 
 
Muhalefet temsilcileri ise sorumlunun esnaf olmadığını belirterek sorumlunun yanlış tarım politikaları olduğunu dile getirdiler. Özellikle tarım sektöründe çok sayıda üreticinin zor günler geçirdiğini belirten muhalefet temsilcileri sorumlu esnaf değildir sorumlu çiftçinin sıkıntısına derman bulamayanlardır diyerek tepki gösterdiler..