Kuzey Makedonya'daki ehliyetler artık Danimarka'da da geçerli olacak

Kuzey Makedonya'daki ehliyetler artık Danimarka'da da geçerli olacak

Almanya'nın ardından şimdi de Kuzey Makedonya'daki ehliyetler Danimarka'da geçerli olacak.

ÜSKÜPHABER- Kuzey Makedonya'da alınan ehliyetler Almanya'da geçerliydi. Yeni karar gereği artık Kuzey Makedonya vatandaşlarının ehliyetleri Danimarka'da da geçerli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Buyar Osmani “Kopenhag’daki büyükelçiliğimizden aldığımız bilgiye göre, Danimarka yetkilileri, Kuzey Makedonya ehliyetlerinin ülkelerinde geçerli olabilmesini kararlaştırdı. Danimarka’da oturma izni bulunan vatandaşlarımız, oradaki ilgili kurumlara başvurarak, Makedon ehliyetini Danimarka ehliyeti ile değiştirebilecek'' ifadelerine yer verirken Kuzey Makedonya'daki ehliyet sahibi vatandaşları sevindiren bir bilgiyi daha vererek '' B kategoride sürücü belgesi bulunan vatandaşlar, sınava tabi tutulmadan Danimarka ehliyeti alabilecek'' dedi..

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Buyar Osmani'nin müjdesine sosyal medyadan çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği görüldü.

Özellikle Kuzey Makedonya'dan Almanya'ya giden çok sayıda kişi Almanya genelinde araç kullanırken ehliyetlerin geçerli olması nedeniyle sorun yaşamıyorlar.

KAYNAK: Yenibalkan