Kuzey Makedonya'da Sosyal medya düzenlemesi: Artık ceza alacaklar

Kuzey Makedonya'da Sosyal medya düzenlemesi: Artık ceza alacaklar

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden işlenen suçlarla ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken çok sayıda ülke Rusya'nın işgal girişimine karşı çıkıyor. Savaşın başladığı günden itibaren Ukrayna'nın yanında olan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti bu konuda ki tutumunu ise devam ettiriyor.

RUS YANLISI PAYLAŞIMLAR TEPKİYE YOL AÇIYOR

Sosyal medya üzerinden bazı kullanıcılar Ukrayna'da yaşananlara karşın Rusya'yı savunan ve öven paylaşımlar yapıyorlardı. Öyle ki o paylaşımlarda Ukrayna vatandaşlarına yönelik ağır hakaretler de yer alıyordu.

BAKANLIK ACİLEN HAREKETE GEÇTİ! CEZALAR YOLDA

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı, Kamu Savcılığı işbirliğinde Ukrayna olaylarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan düşünce ve yorumları yakından takip ettiklerini, soykırım, insanlık suçu ve savaş suçlarını savunan ve kabul eden kişilere karşı cezai işlem başlatılacağını bildirdi.

Yeni Balkan'ın derlediği habere göre; Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu tür faaliyetlerin Ceza Kanunu’nun 407’nci maddesine göre suç sayıldığı kaydedildi.