Kuzey Makedonya'da kısıtlamalar için yeni gelişme! Kafe ve Restoran, Lokantaları da kapsıyor

Kuzey Makedonya'da kısıtlamalar için yeni gelişme! Kafe ve Restoran, Lokantaları da kapsıyor

Kuzey Makedonya maske kısıtlamalarında gevşetme kararları almaya başladı. Alınan karara göre İlkokullarda öğrencilere yönelik maske zorunluluğu kalkıyor

Salgın dünya genelinde yavaşlamaya başlarken Kuzey Makedonya'da da salgına karşı önlemlerde gevşetme kararları gelmeye başladı. Aşı olmayanlara yönelik kafe, alışveriş merkezi ve restoranlara giriş yasakları devam ederken öğrencileri ilgilendiren bir düzenleme yapıldı.

Yeni Balkan gazetesi tarafından geçilen haberde maske kararıyla ilgili bilgilere yer verildi. Buna göre Bulaşıcı Hastalıklar Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda ilkokullarda öğrencilerin maske takma zorunluluğunun kaldırılması teklif edildi.

AŞI OLMAYANLAR İÇİN YENİ TALEPLER

Öte yandan şimdiye dek aşı olmayanlar için kafe ve restoranların açık alanlarına bile girmek yasaktı. Sertifika ibraz etmek gerekiyordu.

Söz konusu teklife göre işletmelerin açık alanları için aşı sertifikası ibraz etme zorunluluğunun kaldırılması talep ediliyor. Kararların hükümet tarafından onaylanması durumunda aşı olmayanların da artık kafe ve restoranların açık alanlarına oturabilmeleri mümkün olacak.

Söz konusu kısıtlamalar nedeniyle çok sayıda işletme zor durumda kalmıştı.