Kuzey Makedonya'da evlilik yada sevgili olma vaadiyle Türk vatandaşlarına tuzak

Kuzey Makedonya'da evlilik yada sevgili olma vaadiyle Türk vatandaşlarına tuzak

Son dönemde çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı evlilik yada sevgili olma vaadiyle Kuzey Makedonya'daki bazı kişiler tarafından dolandırıldıklarını öne sürüyor

Uzun yıllardır Kuzey Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yaşanan dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmedi. Daha önce T.C Üsküp Büyükelçiliği'nin de bu konuyla ilgili bir uyarısı olmasına rağmen dolandırılan Türk vatandaşlarının sayısı artıyor.

HEP AYNI BAHANELER

Dolandırılan kişilerin anlattıklarına bakıldığında kumpasın hep aynı şekilde işlediği görülüyor. Öncelikle sosyal medya ortamından kadınlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkekleri ekliyorlar. Sonrasında bir süre sohbet edip ardından Türkiye'ye gelmek istediklerini belirtiyorlar.

Kumpas işte burada başlıyor. Dolandırıcı kadınlar uçak parası olmadığını yada vergi borcu olduğunu veya havalimanında belirli bir miktar para göstermek gerektiğini öne sürerek tuzağına düşürdüğü erkeklerden para talep ediyorlar. Karşı taraf parayı gönderdikten sonra önce sosyal medya ardından da telefon hatları iptal ediliyor.

Dolandırılan Türk vatandaşları ise soluğu savcılıklarda alıyor. Ancak süreç bir türlü ilerleyemediği için bu kişiler dolandırıldıklarıyla kalıyorlar. Son dönemde Üsküp Haber'e bu yönde çok sayıda şikayet ulaşmaya başladı. Bu konuda mağdur olanların dikkatli olması ve kesinlikle bu tür söylemlere kanmaması gerekiyor.