Kuzey Makedonya vatandaşı olmayı düşünenleri ilgilendiren uyarı!

Kuzey Makedonya vatandaşı olmayı düşünenleri ilgilendiren uyarı!

Son dönemde haber merkezimize çok sayıda soru yöneltilmekte ve Kuzey Makedonya vatandaşlığı hakkında bilgi talep edilmektedir. Peki Vatandaş olmak mümkün mü?

Son dönemlerde Kuzey Makedonya vatandaşlığı konusunda Üsküp Haber'e ulaşarak bilgi edinmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısında bir artış gözlemlenmiştir.

Bunun nedeni ise Kuzey Makedonya'nın Avrupa Birliği yolunda hızla ilerlemesi gösterilmektedir. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek vardır ki Kuzey Makedonya doğumlu olmak vatandaş olmak için yeterli bir gerekçe değildir.

Bu yüzden Annem Kuzey Makedonya doğumlu . Babam Kuzey Makedonya doğumlu vatandaş olabilir miyim ? Sorularının cevabı hayırdır.

Kuzey Makedonya'da vatandaş olabilmek için ya 8 yıl yaşamak gerekmektedir yada hali hazırda anne veya babanın vatandaş olması gerekmektedir.

Bunun ötesinde doğumla vatandaşlık veriliyor söylentileri gerçeği yansıtmamakta olup bu konuda işlem yapmak isteyen kişi veya kişilerin yönlendirmelerine Kuzey Makedonya vatandaşlığı için araştırma yapanların dikkat etmesi gerekmektedir...

Önemle duyurulur..

Sadık Şimşek - Üsküp Haber kurucusu

https://www.instagram.com/gidilesinet/