Kuzey Makedonya ekonomisi sarsıldı! En büyük düşüş görülen sektörler açıklandı

Kuzey Makedonya ekonomisi sarsıldı! En büyük düşüş görülen sektörler açıklandı

Kuzey Makedonya ekonomisi korona salgını sonrası zor günler geçiriyor. En büyük kayıp yaşanan sektörler belli oldu..

Yaklaşık 1 yıl önce başlayan Koronavirüs Pandemisi Kuzey Makedonya ekonomisine büyük darbe indirdi. Çok sayıda esnaf kepenk indirirken yüzlerce kişi ise işsiz kaldı.

Turistlerin gelmemesi nedeniyle turizm sektörü büyük darbe alırken kafe ve restoran sektörü de en ağır hasarı alan işletme gruplarından oldu.

Çok sayıda kafe ve restoran kapatılırken esnaf zor duruma düştü.

Koronavirüs salgını sonrası Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Devlet İstatistik Kurumunun verilerine göre ise Kasım ayında ticaret verilerinde yine düşüş gözlemlendiği kaydedildi. Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle ticarette en büyük darbeyi toptan ticaret aldığı kaydediliyor. Öte yandan Kasım ayında toptan ticarette %36,2’lik bir düşüş görüldüğü belirtiliyor... 

Perakende ticareti ise %15,3 oranında düşüş kaydederken, en çok akaryakıt satışı (%29,1) etkilenmiş oldu. Ayrıca edinilen bilgilere göre Gıda satışları %17,1, diğer ticaret türleri %12,3 ve hizmet sektörü %6,2 düşüş gösterdiği duyuruldu.

Kuzey Makedonya'ya yeni açılan işletme sayısında da bir düşüş olduğu gözlemlenirken Üsküp'ün dört bir tarafında kiralık ilanlarına rastlamak mümkün olabiliyor.

Özellikle Başkent Üsküp'ün en işlek noktalarında çok sayıda iş yeri kiralık durumunda bulunuyor