Kulağa soğan koymanın yada soğan suyu damlatmanın şaşırtıcı etkisi

Kulağa soğan koymanın yada soğan suyu damlatmanın şaşırtıcı etkisi

Soğanla ilgili şaşırtıcı bir bilgi! Pek bilinmeyen gerçekler

Soğanın faydaları saymakla bitmez. Ancak en şaşırtıcı olanı kulağa soğan suyu damlatmakla ilgili olan!

Yenişafak gazetesinde bu konuyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınlandı. Soğanın kulağa konulması yada soğan suyunun damlatılmasıyla ilgili ilginç bir bilgi paylaşıldı.

Peki sofralardan eksik olmayan soğanın kulağa ne gibi faydası olabilir ki? Gazetenin iddiasına göre soğanın faydası şu şekilde.

Kulakta yaşanan uğultu, çınlama ve ağrı gibi durumların acısını yaşayan bilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, soğanın cücüğünü ikiye bölüp kulaklara tıpa gibi koymaktır. Birkaç saat içerisinde soğan sıkıntı neyse inanılmaz şekilde tedavi edecektir!

SOĞANIN DİĞER FAYDALARI

Peki soğanın bilinmeyen diğer faydaları nelerdir? Bu konuyla ilgili olarak ise şu bilgiler paylaşılmış durumda.

memorial.com.tr tarafından derlenen bilgilere göre; Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.

Evet soğan başlı başına bir şifadır. Her ne kadar kokusundan dolayı sevmeyenler olsa da soğan doğamızın en faydalı sebzelerinden biridir.