Karnabaharı hiç böyle kızartmayı denediniz mi hiç yağ çekmiyor üstelik çıtır çıtır oluyor

Karnabaharı hiç böyle kızartmayı denediniz mi hiç yağ çekmiyor üstelik çıtır çıtır oluyor

Karnabahar kızartması seviyorsunuz ancak çok yap çektiği için yapmaktan çekiniyor musunuz? Bu güzel kış sebzesinden kendinizi mahrum bırakmayın çünkü yağ çekmeyen karnabahar için harika bir tarifimiz var.

Kışın lezzetli yiyeceklerinden karnabahar kızartmasını yapmaya korkuyor musunuz? Kızartıldığı zaman çok fazla yağ çeken karnabahar lezzetli tadına rağmen birkaç taneden sonra mideyi bulandırmaya yetiyor. Ancak dışı çıtır çıtır içi ise yumuşak ve yağ çekmemiş bir karnabahar kızartması mümkün. Lezzetli karnabahar kızarmasının sırrı soda ile pişirmek. Nasıl mı? Buyurun yazımıza…

Çıtır çıtır sodalı karnabahar kızartması tarifi

Malzemeler
Bir adet orta boy karnabahar
Bir adet yumurta
10 kaşık un
Bir şişe maden suyu
Tuz

Tarif

Karnabaharınızı muhakkak ilk adımda çiçeklerine bölün, karnabaharlarınız haşlanırken derin bir kaba maden suyunu, unu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. Ardından bu karışımı iyice çırparak sos kıvamına getirin. Bu sırada haşlanmış olan karnabaharları süzün. Bir tavaya da yağı ekleyerek kızdırın. Sos kıvamına gelen karışıma tek tek çiçekleri batırıp kızgın yağa koyun. Kızarana kadar kızartın ve peçete serili servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.