Kahveyle ilgili tüm bildiklerinizi unutacaksınız yanılmışız son araştırma gerçeği ortaya çıkardı

Kahveyle ilgili tüm bildiklerinizi unutacaksınız yanılmışız son araştırma gerçeği ortaya çıkardı

Kahve en sevdiğimiz içeceklerden ancak zararı varmış! Gereğinden fazla kahve tüketenleri bir tehlike bekliyor.. İşte ayrıntılar

Bir şeyin faydasını yok eden en büyük hatalardan birisi kuşkusuz o şeyi gereğinden fazla tüketmektir. Bu her şeyde böyledir. Bir çiçeği çok sularsanız o çiçek sular.

Bir ineğe gereğinden fazla ot yedirirseniz o inek çatlar ve ölür.

Bir insan gereğinden fazla yemek yerse hazımsızlık çeker ve rahatsızlık duyar. Sonrasında  ise zaten bunu alışkanlık hale getireceğinden  bir çok hastalıkla karşılaşabilir. Kahve bilindiği gibi en faydalı  içeceklerden ancak gereğinden fazla kahve içilmesi durumunda çok büyük zararları bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar sonrasında kahvenin çok fazla tüketilmesi durumunda zararı olduğu ortaya çıkarıldı. İşte herkesin bilmesi gereken önemli uyarımıza ilişkin detaylar..

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olsa da günlük hayatta çok sık tükettiğiniz keyif kahvelerinizi bir süre sonra sağlığınızı olumsuz etkilemeye başlıyor. Bu nedenle sağlıklı yaşam için günlük kahve tüketiminize dikkat etmeniz gerekir. Peki kahvenin zararları nelerdir ve kahveyi ne sıklıkla tüketmeliyiz, kısaca bilgi verelim.

 Kahve ne Sıklıkla Tüketmeli

 Türk kahvesi, nescafe, üçü bir arada ya da filtre çeşidi ne olursa olsun, hepsini sağlığınızı korumak adına çok fazla tüketmemeniz doktorlar tarafından tavsiye ediliyor. İçeriğinde bulunan zararlı yağlar ve kafein; kalp, tansiyon sağlığınızı olumsuz etkilememektedir. Bu nedenle günde, Türk kahvesi fincanı ile günde en fazla 3 fincan kahve içmeniz gerekiyor. Bu miktarı gün içinde sabah, öğleden sonra ve akşam olmak üzere gün içinde belirli saat aralıklarında tüketmeniz önerilir.

 Kahvenin Zararları Nelerdir

 Özellikle bazı hastalıları olan kişilerin kahve tüketimine özen göstermesi gerekir. Kalp ritmi bozuk olanlar, tansiyonu, taşikardi gibi diğer kalp hastalıkları bulunanların fazla kahve tüketimi çarpıntıya neden olacaktır. Aynı zamanda üçü bir arada nescafe gibi kahvelerinde yağ ve seker oranı çok yüksek olduğu için sık tüketimi fazla kilolara neden olacaktır. Ayrıca reflü gastrit ve benzeri gibi mide rahatsızlıkları olanların kahveyi hiç tüketmemesi gerekiyor.

Çok fazla kahve üretiminin zararlarından biri ise aşırı sinirlilik, uykusuzluk gerginlik, hassasiyet ve kan basıncının yükselmesi gibi sağlık sorunlarına yol acıyor. Ayrıca kahvenin içeriğinde bulunan kafein idrar söktürücü bir özelliği olduğu için çok fazla su tüketilmediği durumlarda vücudun ihtiyaç duyduğu bazı önemli vitamin ve mineralleri kaybetmeye başlıyor.