Kafanız karışacak patates meyve mi sebze mi ? Tartışma Son buldu

Kafanız karışacak patates meyve mi sebze mi ? Tartışma Son buldu

Sofralarımızın baş tacı olan patates son zamanlarda gündemden düşmüyor. Meyve mi sebze mi herkes merak ediyor. Peki doğrusu nedir?

Son zamanlarda domates meyve mi sebze mi diye tartışma konusu olurken kimisi süs bitkisi kimisi sebze dedi.

Sebze sınıfına girmese de domates sebze olarak tüketmiş olduğumuz bir besindir. Ancak en çok merak edileni ise patates.

Patatesin bir çok kullanım alanı var. Kimi çorbasını yapar kimisi püresini kimisi böreğini.. Patates kızartması ise dünyada en büyük sektörler arasında yer alan bir yiyecek türü.

Öyle ki çok sayıda hazır kızartmalık patates satan firma bulunmaktadır. Adeta hamburgercilerin demir başı olan patates son zamanlarda köftecilerin de vazgeçilmezi oldu ve köfte yanlarında da servis edilmeye başlandı.

Kısacası patates hayatımızın her alanında bulunuyor. Faydaları ise oldukça fazla. En birincil faydası patates doyurucu bir yiyecektir.

Faydaları Bakımından..

Patates Sağlığımız açısından güvenle yiyebileceğimiz yiyecekler arasında gösterilmektedir. Patates içerisinde A - C - L - B6 VE E vitaminleri bulunmaktadır. İyi bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum deposu bir besindir. Demir ve magnezyum açısından zengin olan patatesin sebze mi meyve mi olduğu konusuna gelecek olursak bunu da uzman görüşündün dinleyelim..

Patates meyve mi sebze mi ?

Uzmanların yapmış olduğu değerlendirmeye göre eğer Yediğiniz şey çekirdekliyse o yiyecek bir meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanmaktadır. İşte Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler uzman görüşlerine göre sebze değil meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına giren yiyecekler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani özetle Patates meyve değil sebzedir... Domates ve salatalık gibi yiyecekler ise meyvedir..