İnstagram’da Takip Edemiyorum Hatası ve Çözümü Nedir?

İnstagram’da Takip Edemiyorum Hatası ve Çözümü Nedir?

Küçük büyük birçok kişi İnstagram’da paylaşımlar yapıp insanları takip ediyor. Fakat bazen İnstagram’da takip edememe hatası olup ekrana uyarı geliyor.

Bunun sebebi nedir ve çözümü nasıldır?

İnstagram Takip Edememe Hatası Almanın Sebebi

İnstagram’ın belirlediği bazı kurallar vardır. Bu kurallar takip edilen sayısı ve atılan takip isteklerinin yarım saatte kaç istek olduğudur. Bu kurallar detayları ile şöyledir;

  1. 7500 kullanıcıyı takip etme sınırı. Yani hesabınızda en fazla 7500 kişiyi takip edebilirsiniz.
  2. Yarım saatte sadece 50 farklı kişiye istek gönderebilirsiniz.

Bu kurallar aşıldığı zaman İnstagram belli başlı önlemler alır. Bu sorunlardan en çok ikincisi yüzünden İnstagram’da takip edememe hatası önümüze gelir. İlk hatada önce 15 dakika takip edememe uyarısı verir. 15 dakika sonra yine yarım saat içinde yine elli kişiden fazla kullanıcı takip ederseniz bu uyarı yarım saat için gelir. Fakat bazen uyarılar yirmi dört saat, 1 ay gibi de olabilir. Bu bir tür takip etme yasağıdır.

Fakat siz yarım saat içinde 50 kişiden fazla kişiye hatta tek bir kişiye bile istek göndermediğiniz halde bu uyarıyı alıyorsanız yüksek ihtimalle hesabınız bir başkasının eline geçmiştir. Ya da gizli profilleri görmek, beğeni veya takipçi arttırmak için bazı sitelere İnstagram hesabınız ile girdiyseniz de bu sorun oluşur.

İnstagram Takip Edememe Hatasının Çözümü

İlk olarak sorunun ne olduğunu bulmanız gereklidir. Eğer siz kendiniz 7500 kişi takip ediyor ve daha fazlasını takip etmek istiyorsanız bunu yapamazsınız. Bu yüzden 7500 kişi takip ediyorsanız daha fazla kişiyi takip etmeye çalışmayın.

Sorun sizden kaynaklı değilse yani takip etme sınırını aşmadıysanız bu sefer İnstgaram hesabınız ile her hangi bir siteye giriş yapıp yapmadığınızı düşünün. Hesabınızla girdiğiniz takipçi, beğeni arttırma uygulamaları ya da siteleri sizin şifreniz kaydeder. Sizin haberiniz ve isteğiniz olmadan hesabınızdan takip istekleri gönderilip yarım saatte 50 takip etme sınırını geçer. Bu sizin hesabınızın bir başkasının eline geçmiş olmasıdır. Böyle bir sorun var ise mutlaka hesabınızın şifresini hatta kullanıcı adınızı değiştirin ve bir daha böyle uygulama ya da sitelere girmeyin. Şifreyi değiştirdikten sonra takip edebilme sürenizin dolmasını bekleyin. Sorun hala geçmiyor ve devamlı takip edememe hatası alıyorsanız uygulamayı silip yeniden yükleyin.

Fotoğraf: unsplash