Etli Nohutlu Pirinçli Kapama Tarifi

Etli Nohutlu Pirinçli Kapama Tarifi

Türk mutfağının kapama en iyi lezzetlerindendir. Kırmızı et ve nohut aynı zamanda pirinç eklenince harika bir lezzet oluyor. Pilav yapmaya bile gerek yok. İşte tarifi

Canınız eğer et yemeği çektiyse bugün sizlere etli nohutlu kapama tarifi vereceğiz. Sizlerde bu tarifi yapabilirsiniz.

İftarda gerçekten doyurucu oluyor. Yanına pilav bile yapmaya gerek olmuyor. Püf noktalarını şimdi vereceğim sizlere

SOFRANIZA ÇOK YAKIŞACAK: ETLİ NOHUT KAPAMA

Etli Nohutlu Kapama Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 2 su bardağı ile pirinç
  • 4 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 500 gr dana kuşbaşı eti
  • 15-20 tane arpacık soğan
  • 1 su bardağı ile haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı ile rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı ile kekik
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber

Etli Nohutlu Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle eti düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar yaklaşık olarak 4 su bardağı ile suyu koyalım ve haşlamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 30 dakika düdüklü tencerede haşlanması gerekli olacaktır. Pirinci bir süzgeçte bol su ile yıkayalım. Derin bir tavaya tereyağını alalım ve yağ eridikten sonra kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları 3-4 dakika kadar kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine rendelediğimiz domatesi ekleyelim ve kaynamaya başladığı zaman yıkadığımız pirinçleri ekleyelim. Yaklaşık 2-3 dakika kadar kavuralım. Son olarak da haşladığımız nohudu, tuzu ve karabiberi de ilave edelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. bir fırın kabına aldığımız pirinçli karışımın üzerine haşladığımız etleri güzel bir şekilde dizelim. Üzerine de 3 su bardağı ile sıcak suyu gezdirelim.

Son olarak çeri domatesleri ikiye bölelim ve serpiştirelim. Kekiği de üzerine serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 150 derecelik fırına verelim. Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirdikten sonra fırının ısısını 180 dereceye getirelim ve bu şekilde 20 dakika daha pilav suyunu çekene kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım. Pişme süresinin sonunda fırından alalım ve üzerine ince ince doğradığımız maydanozu güzelce serpiştirelim. Etli nohutlu kapama yemeğimiz hazır. Sevdiklerimize sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler