Herkes merak ediyordu Pfizer aşısının Kuzey Makedonya'ya geleceği tarih açıklandı

Herkes merak ediyordu Pfizer aşısının Kuzey Makedonya'ya geleceği tarih açıklandı

Korona salgını nedeniyle zor günler geçiren dünya bulunan aşılarla büyük bir umut içerisine girdi. Kuzey Makedonya'da aşıların ne zaman geleceğini bekliyor. Merakla beklenen haber geldi..

Son 1 yıldır dünyanın bir çok ülkesi gibi Kuzey Makedonya'da koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyor. 1 Yıldır korona salgını nedeniyle çok sayıda vatandaş zor duruma düşerken bir çok işletmede kapanmıştı.

Turist ziyaretlerinin ise en düşük seviyede olduğu bir yıl geçirdi Kuzey Makedonya.. Korona salgını ne zaman bitecek diye herkes merak ederken aşı büyük bir sevinç yarattı.

Ancak aşının Kuzey Makedonya'ya ne zaman geleceğine yönelik sorular sorulmaktaydı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Koronavirüse karşı bu yıl içerisinde 800 bin Doz Pfizer aşısı uygulanacağı açıklandı. Pfizer aşısının 5 bin 850 dozunun ülkeye Şubat ayında geleceği açıklandı..

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Venko Filpçe’nin, bu sabah aşı üreten şirket temsilcisiyle telefonda görüştüğü ve aşıların ülkeye ulaşması konusunda anlaşmaya vardığını ilan etti.

Salgının başladığı günden bu yana sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanan Bakan Filipçe kişisel sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şunları kaydetti , “Yılbaşında güzel bir haber. Pfizer aşısının ilk 5 bin 850 dozu Şubat ayında ülkemize ulaşacak. Yürüttüğümüz doğrudan müzakereler sonucunda 2021 yılında 800 bin aşının teminatının sağlanması için anlaşmaya varıldı. Mart ve Nisan aylarında daha fazla dozun ulaşması planlanıyor.”  diyerek sevindiren müjdeyi verdi.

Aşıların Kuzey Makedonya'ya Şubat ayında geleceği haberi çok sayıda Haber Sitesi tarafından haberleştirildi. Kuzey Makedonya basınında konuyla ilgili son dakika haberleri geçiliyor...