Güve sorunu artık dert değil. Evdeki ve yiyeceklerdeki güveleri uzaklaştırmanın yoluymuş

Güve sorunu artık dert değil. Evdeki ve yiyeceklerdeki güveleri uzaklaştırmanın yoluymuş

Özellikle yaz aylarında bir çok evde güve sorunu oluşabiliyor. Yiyeceklerdeki ve evdeki güve sorunundan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil.

Güve sorunu hemen hemen bir çok kişinin başına gelmişti. Lüks evlerde bile güve sorunu oluşabiliyor. Güveler uygun ortam bulduklarında hızlıca çoğalırlar.

ZARARSIZLAR

Güveler genelde zararsız canlılar olsalar da can sıkarlar. Evdeki ve yiyeceklerdeki güve sorunu bir çok kişiyi uğraştırır.

Peki ev güvelerden nasıl kurtarılır?

evimdergisi.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Evdeki güveleri uzak tutan yöntemler paylaşıldı. İşte güve sorununa karşı bilmeniz gereken her şey!

  • Sirkeli su
  • Defne yaprağı
  • Küp şeker
  • Çamaşır makinesi
  • Hava almayan cam saklama kapları

Evdeki güvelerden kurtulmanın yollarından ilki sirkeli su ile tüm dolapları silmek ve elektrikli süpürge ile süpürmektir. Dolabın tüm köşelerini detaylı silmelisiniz. Sirke, dolabınızda tekrar güvelerin ortaya çıkmasını engeller. Bunun için 1 ölçü sirke ile 2 ölçü suyu karıştırın. Eğer dolaplarınızda sirke kokusu kalmasını istemiyorsanız, duru su ve temiz başka bir bezle durulama işlemi de yapabilirsiniz. Dolaplarınızın içinin nemli kalmaması için tüm bu işlemlerden sonra kurulamayı ihmal etmemeli, mümkünse havalandırarak daha hızlı kurumasını sağlamalısınız.

Defne yaprağı güvelerin kokusundan hiç hoşlanmadığı bir yapraktır. Bakliyatların ve baharatların bulunduğu dolaba defne yaprakları yerleştirin. Güveler bu alanlardan uzak tutacaktır. Defne yaprağı yiyeceklere kokusunu bırakmaz.

pulses-2071020-960-720.jpg

Çay ve kahve kavanozlarına küp şeker atabilirsiniz. Defne yaprağı bu ürünlere kokusunu vereceğinden tercih edilmez ama küp şeker iyi bir çözüm yolu olacaktır. Küp şeker çay ve kahve kavanozlarının içinde oluşabilecek nemi, rutubeti çeker ve güve oluşumunu engeller. Ayda bir kez bu küp şekerleri değiştirin.

Kıyafet güveleri ile mücadele ediyorsanız, tüm kıyafetlerinizi çamaşır makinesinde yıkamalısınız. Sıcak su ile yıkadığınız kıyafetler güvelerden arınacaktır.

Bakliyatlardaki güvelerden kurtulmak istiyorsanız, kilerinizdeki tüm bakliyat ve baharat paketlerini kontrol edin. Delinmiş olanları atın. Henüz delinmemiş olanları cam ve kilitli kaplarda saklayın. Kilerinizi sirkeli su ile derinlemesine silin ve süpürün.

Eğer tencere-tabak gibi mutfak eşyalarınızı sakladığınız bir dolap güvelendiyse tüm bu mutfak eşyalarınızı çıkarıp bulaşık makinesinde güzelce yıkamalısınız.

GÜVE OLUŞUMUNUN TEKRAR ETMEMESİ İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Tüm dolapların içlerini elektrikli süpürgeyle çektirdikten sonra süpürgenin haznesini de güzelce çöpe boşaltıp evden uzaklaştırmayı unutmamalısınız ki güve yumurtaları evin farklı bir yerinde yeniden üremesin.

Lavanta, kekik ve nane yeniden güve oluşumunu engellemek için yardımınıza koşuyor. Aktarlardan alabileceğiniz kurutulmuş lavanta, kekik ve naneyi eşit miktarda karıştırıp kumaş keselere koyarak dolaplara yerleştirin.

Bir başka çözüm yolu da çay ağacı yağı. Bu yağı dolapların içine sürebilirsiniz. Rutubeti en aza indirir, antibakteriyel ve antiviral özelliği vardır.

Tüm bu yöntemler doğal yöntemler içermektedir.

GÜVE OLUŞUMUNU ÖNLEMENİN YOLLARINA DİKKAT

Öte yandan mynet'te yer alan bir içerikte ise; Güvelerin tekrar evi istila etmemesi için yapılması gerekenler sıralandı.

Kıyafetlerinizi bir iki kez giydikten sonra yıkayın.
Kışlık ve yazlıkları kaldırırken, hava almayacak şekilde muhafaza edin.Mutfak çekmeceleri, mobilya altları ve gardıropları haftada bir kez süpürün ve sirkeli suyla silin.
Dolabın içine çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Bu yağ rutubeti en aza indirir ve güve oluşması riskini düşürür.
Kurutulmuş lavanta, nane ve kekiği keselerin içine doldurun ve ağızlarını kapatın. Bu keseleri hem giysi, hem de mutfak dolaplarına yerleştirin. Güveler kokudan hoşlanmadıkları için bu alanlara gelmeyecektir.
Açıkta hiçbir yiyecek bırakmayın.