Görüntüsüne bakan Sütlaç sanıyor ama değil Süt Helvası nasıl yapılır? İşte kusursuz tarifi

Görüntüsüne bakan Sütlaç sanıyor ama değil Süt Helvası nasıl yapılır? İşte kusursuz tarifi

Sadece on dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve az malzemeli süt helvasını tadanlar görüntüsünü sütlaca tadını ise kazandibine benzetiyor. Misafirler için veya beş çayında yenebilecek mükemmel bir tarif.

Çok pratik ve lezzetli olan süt helvasını deneyenler vazgeçemiyor. Fırında pişirilen ve Bursa helvası olarak da bilinen süt helvası, görüntüsü ile sütlaç veya kazandibi ile karıştırılıyor. Misafirlerinize ikram ettiğinizde harika tadıyla bu tatlıya bayılacaklar. İşte süt helvası tarifi…

Bursa veya süt helvası tarifi

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Tarif

Derin bir tencereye sütümüzün yarısını boşaltıp üzerine şekerimizi dökelim. Kaynatmaya gerek yok, sütü şekerimiz eriyene kadar karıştırarak pişirelim. Şekeri eriyince tencereyi ocaktan alalım.

Ardından sütün diğer yarısı ile yumurta sarısını tencereye boşaltalım. Çırpıcı ile güzelce karıştıralım. Ardından karışımı soğuması için bırakalım. Bir yandan da tereyağını tavada eritelim. Üzerine de unu ilave ederek pembeleşinceye dek karıştırarak kavuralım.  Süt helvasının püf noktası unun kokusunun çıkması gerekir. Ancak çok fazla da kavurmayın.

Sonrasında yavaşça bu karışımı süte ekleyelim. Bir taraftan da karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Kıvama gelen süt karışımına vanilyayı da eklemenin ardından çok fazla pişirmeden ocağın üzerinden alalım.

Fırına atmak üzere ısıya dayanıklı kaplarımıza karışımı eşitçe dağıtalım. Burada fırın önem taşıyor. Üst raf, yani ızgara olarak kullanılan tarafı olacak şekilde önceden 200 derecede ısıtalım. Sonrasında fırında süt helvalarımızı 20 dakika kadar üstleri pişene değin ısıtalım. Afiyet olsun.