Fatma Girik'ten gelen son haber herkesi üzdü veda etti

Fatma Girik'ten gelen son haber herkesi üzdü veda etti

Sevilen sanatçı Fatma Girik son haberle herkesi üzdü. Veda ettiğini duyurdu...

Yeşilçam Yıldızı Fatma Girik Sevdikler ile Vedalaştı, Bodrum'u Terk Ediyor!
Eski siyasetçi ve efsane Yeşilçam aktristi Fatma Girik, yirmi senedir Antalya'nın Bodrum ilçesinde yaşıyordu. Girik'ten çok üzen bir haber geldi, Fatma Girik şehri terk ederken sevdikleri ile vedalaştı...



Usta oyuncu Fatma Girik yirmi senedir ikamet ettiği villasından ayrılıyor. Komşularına veda eden Fatma Girik sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a ablasının yanın taşınıyor.

İstanbul'da tedavi olmaya geliyor

Başarılı oyuncu yakın zamanda hem kalça protezi taktırmış hem de pek çok beyin ameliyatı geçirmesinin ardından yürümekte zorlanmaya başlamıştı. Bir süre Ankara'da fizik tedavisi gören Girik, yürümeye tekrar başlasa da ağrılar katlanarak devam etti. Yürüyemeyen oyuncu, rüyalarında koştuğunu gördüğünü söyleyerek herkesi duygulandırmıştı. Girik, hayallerinin peşinden giderek Bodrum'un Torbalı mahallesinde yer alan villasını satışa çıkardı ve İstanbul'a taşınarak tedavi görmeye karar verdi. Villasını henüz satamayan sanatçı İstanbul'da bir süre ablasının yanında kalacak.

Komşuları ve sevdiklerine veda etti

Yirmi sene boyunca Bodrum'daki villasında ikamet eden sanatçı merhum hayat arkadaşı Memduh Ün ile de bu evde yaşamıştı. Oyuncu, Bodrum'u terk etmeden önce yakın arkadaşlarını ziyaret etmeyi ve vedalaşmayı ihmal etmedi. Ev sahibinin minik bebeklerini çok seven Girik, bebeği tüm ziyareti boyunca kucağında tuttu. Girik, saatler boyunca bebekle ilgilenirken minik çocuğu arabasıyla gezdirdi.

İstanbul'a taşınacak olan Fatma Girik'in hayatının kitap olacağı öğrenildi. Girik daha öncesinde menajeri Bircan Usallı Silan ile ortak bir karar alarak kitap çıkaracağını ve kitabın roman tarzında yazılacağını açıklamıştı.

Fatma Girik kim?

İstanbul'da Gayrettepe'de yaşamaya hazırlanan 78 yaşındaki oyuncu Fatma Girik, Büyük Yemin, Boş Beşik, Acı ve Ezo Gelin gibi filmleri ile tanınıyor. Başarılı oyuncu ilk ödülünü 1965 senesinde Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile aldı. Bu sırada henüz 23 yaşında olan Fatma Girik, Keşanlı Ali Destanı filminde başrollerde Zilha karakterine hayat vermişti. Girik, 2015 senesinde kaybettiğimiz ünlü yönetmen Memduh Ün ile 1960 senesinde evlenmişti.