Fatih Portakal yoksulluk yorumuyla çileden çıkaracak sözünü esirgemedi bombayı patlattı

Fatih Portakal yoksulluk yorumuyla çileden çıkaracak sözünü esirgemedi bombayı patlattı

FOX TV'de sunuculuk yapan gazeteci, ailesine daha fazla vakit ayırmak istediği için ayrıldıktan sonra sevenleri ile youtube kanalından buluşuyor. Gündem değerlendirmelerinde bulunan Portakal, yine set yorumlarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin iyi olduğu ve yoksulluğun olmadığı iddialarına Fatih Portakal öyle sert bir yanıt verdi ki… Ünlü gazeteci Fatih Portakal, youtube kanalı üzerinden ülkedeki yoksulluk tartışmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zengin bir ülke olsaydık…

FOX TV’den ayrılmasının ardından youtube’da yayınlara başlayan Fatih Portakal, programında gündemi değerlendirdi. Ülkedeki yoksullukla ilgili tartışmalar hakkında çarpıcı bir durumu örnek gösteren Portakal sert yanıt verdi.

Portakal, covid-19 pandemisi ile mücadele eden doktorların hastane yemeğinin soğuk çorba, kaşar ve marullu bir sandviçten oluşmasını tekrar gündeme getirdi. Hastane yönetimi olayla ilgili olarak “ödenek yetersizliği sebebiyle” çalışanlara bu şekilde bir yemek verildiğini açıkladı.

Portakal bu durumu hatırlatarak zengin bir ülke olsaydık covid-19 ile gece gündüz savaşan kendi doktorlarımıza bu yemeği verme durumuna gelmezdik dedi.

Fatih Portakal kim?

Aydınlı gazeteci İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İngilizce İşletme bölümünde lisans eğitimi aldı. Lisanstan mezun olduktan sonra kısa bir süre Avustralya’da bulundu. Yüksek lisans eğitimi ve dil geliştirmek için yurt dışına çıkan Portakal, eğitimi ile ilgili iş bulamadı. Bu sebeple ünlü bir otel zincirinin Sidney şubesinde restoranda görevli olarak çalıştı. Üç yılın ardından ülkeye döndü.

Star TV'de muhabir olabilmesi için rahmetli eniştesi Dr. Rıza Arpaz bir mektup yazarak merhum ufuk Güldemir'e gönderdi. Böylece gazetecilik hayatına İzmir’de 1996 yılında stajyer muhabirlik yaparak başladı.

Altı ay maaş almadan çalışan Portakal, altı ayın ardından Star TV’de kadrolu olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında patron değiştiren Star TV’den atılan Portakal, İzmir’de ajans muhabirliğine başladı. Balık restoranı açmaya karar vermişken 2006 senesinde Ayşenur Arslan ve Mehmet Ali Birand'ın Kanal D Haber’e katıldı.

Sunum tarzıyla dikkat çeken Portakal’ın yıldızı parladı. Muhabirliğin yanında radyo ve televizyon iletinde de yer aldı. Yaklaşık sekiz ay BEST FM’de kendi programını hazırlayıp sundu. 2009 yılında Kanak D’de 'Ne yapmalı?' programını sundu. Bir yıl burada sunuculuk yaptıktan sonra 2010 senesinde FOX TV’ye transfer oldu. Çalar Saat programını sunmaya başlayan Portakal kısa sürede Ana Haber programı sunmaya başladı. Şimdilerde ise kendi YouTube kanalında yaptığı yayınlarla izleyicileri ile buluşuyor.