Fatih Portakal önceden sızdırdı: Asgari ücret ne kadar oluyor açıkladı

Fatih Portakal önceden sızdırdı: Asgari ücret ne kadar oluyor açıkladı

Sözcü TV, Ana haber sunucusu Fatih Portakal, 8500 TL olan asgari ücretin ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı

Temmuz ayında emekli, memur ve asgari ücretliler zam alacak. Yapılacak zam şimdiden büyük merak konusu olmuş durumda. 8.500 TL olan asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Bazı haber sitelerinde asgari ücret için tahmin yürütülmeye başlandı.

ASGARİ ÜCRET 15.000 TL OLACAK İDDİALARI

Bazı haber siteleri asgari ücretin 15.000 TL olacağına yönelik haberler yayınlamıştı. Ancak Türkiye gündeminde böyle bir resmi rakam söz konusu değil. Asgari ücretin 15.000 TL olmasına işverenler de sıcak bakmıyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? FATİH PORTAKAL'DAN ÇARPICI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

pp-jqbq-png.webp

Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal'da asgari ücretle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı ve öğrendiği rakamı açıkladı.

Duvar.com.tr sitesinde de aktarılan haberde; Fatih Portakal'ın asgari ücretle ilgili açıklamalarına yer verildi. İşte o açıklamalar

Sözcü Tv'de ana haberi sunan gazeteci Fatih Portakal, hükümet kaynaklarından bildi edindiğini yeni asgari ücretin 11.500 TL olacağını ifade etti.

Öte yandan hükümet tarafından işverene de bir kolaylık sağlanacağını muhtemelen asgari ücretten vergi alınmayacağını aktardı.

Portakal, hükümetin düşündüğü miktarı ve işverenlerle ilgili yapılacak düzenlemeyi bildirerek şu ifadeleri kullandı:

"Hükümetin belirlediği asgari ücret rakamı 11 bin 500 TL olarak görülüyor. Tartışmalar devam ediyor ve asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağı konuşuluyor. Asgari ücretin artmasıyla birlikte işverenin yükü de artıyor. Bu konuda işverenlere yönelik bir sürpriz çalışma olduğu da söyleniyor. İşverenlere kolaylık sağlanacak."

İlgili Haberler