Ezip çiçeğin dibine gömün; Sadece 1 haftada etkisi hemen başlıyor

Ezip çiçeğin dibine gömün; Sadece 1 haftada etkisi hemen başlıyor

Yumurta kabuklarını çöpe atmayın, çiçeklerin dibine gömülünce faydası inanılmaz

Hurriyet.com.tr sitesinde aktarılanlara göre; Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar.


Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.

Domates, patlıcan ve biberler kalsiyum eksikliğinden dolayı büyürken çürürler. Bunun önüne yanlarına yumurta kabuğu gömerek geçebilirsiniz. Yumurtada bulunan kalsiyum toprağı ve dolayısıyla bitkiyi besliyor.

Bitkilerinizin yanında yumurta kabuğu veya kırık yumurta bekletmeniz halinde solucan ve kurtlar bitkilerinize yanaşmayacaktır.

Topraktaki pH değeri son derece önemli. Toprağınızda asitleşme varsa, yumurta kabukları ekleyerek toprağın pH değerini dengeleyebilirsiniz.

flower-4064358-960-720.jpg

Yumurta kabukları en az gübreler kadar yararlıdır. Toprağa atarken iyice parçalandıklarından emin olun.

ÇİÇEKLERİNİZİN DAHA CANLI OLMASI İÇİN DİĞER ÖNERİLER

Onedio.com sitesinde yer alan bir içerikte ise; Solmuş içeriklerin çok daha canlı olmasını sağlayan püf noktalar paylaşıldı. İşte o sırlar;

Maden Suyu Yöntemi

Su dolu bir vazoya çeyrek su bardağı maden suyu ekleyin ve karıştırın. Çiçekleri ekleyin ve daha fazla çiçek açmasını bekleyin.

Aspirin Yöntemi

Ezilmiş aspirin bir kaşıkla suyla dolu bir vazoda çözülür ve bitkileri daha uzun süre canlı tutmaya çalışır. Her gün suyu değiştirin. Tabletin salisilik asit içeriği suyun temizlenmesine ve herhangi bir bakteriden kurtulmasına yardımcı olur.

Elma Sirkesi ve Şeker Yöntemi

İki çorba kaşığı elma sirkesi ve eşit miktarda şekeri vazo suyuna karıştırın. Sonra çiçekleri vazoya ekleyin. Çiçekleri daha uzun süre canlı tutmak için her iki günde bir suyu değiştirin.

ÇİÇEKLERİN DAHA CANLI KALMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Çiçeklerin daha canlı kalması için şu püf noktalarını uygulayabilirsiniz:

1. Taze su: Çiçeklerin canlı kalması için taze suya ihtiyaçları vardır. Su, çiçeklerin besin almasını sağlar. Çiçekleri her gün taze suyla değiştirmek, canlılıklarını korumalarına yardımcı olur.

easter-decoration-7074285-960-720.jpg

2. Su sıcaklığı: Sıcak su, çiçekleri öldürebilir. Oda sıcaklığındaki su, çiçeklerin besin almasını sağlar ve canlı kalmasına yardımcı olur.

3. Sap boyu: Çiçeklerin saplarını keserken, keskin bir bıçak kullanın ve sapları bir açıda kesin. Sapları çok kısa kesmek, çiçeklerin su almasını engelleyebilir.

4. Gereksiz yaprakları çıkarmak: Çiçeklerin saplarındaki gereksiz yaprakları çıkarmak, çiçeklerin daha fazla su almasını sağlar ve canlı kalmasına yardımcı olur.

5. Güneş ışığı: Çiçeklerin direkt güneş ışığına maruz kalması, çiçeklerin solmasına neden olabilir. Çiçekleri güneş ışığından korumak, canlılıklarını korumalarına yardımcı olabilir.

6. Ortam sıcaklığı: Çiçeklerin canlı kalması için uygun bir sıcaklık önemlidir. Ortamın çok sıcak veya çok soğuk olması, çiçeklerin ölmesine neden olabilir.

İlgili Haberler