EYT'lilere özel kredi paketi duyuruldu: SGK prim borçları için kullanılacak

EYT'lilere özel kredi paketi duyuruldu: SGK prim borçları için kullanılacak

SGK prim borçları nedeniyle EYT’den yararlanamayanlar için kredi çözümleri gelmeye devam ediyor. Garanti BBVA EYT’lilere özel kredi fırsatı sunacak. İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından süreç resmen başladı. Bir yandan 2 milyon 250 bin kişinin ilk aşamada emekli olması beklenirken, diğer yandan SGK prim borçları olanların nasıl EYT ile emekli olabilecekleri merak ediliyor.

EYT yasası kapsamında yer alan tüm şartları sağlamasına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları nedeniyle emekli olamayanlara kredi çözümleri sunulacak. Garanti BBVA tarafından duyurulan Emeklilikte Yaşa Takılanlara Özel Kredi kampanyası ile EYT şartlarını sağlayan prim borçlularına da emeklilik yolu açılıyor.

SGK PRİM BORÇLULARINA EMEKLİLİK FIRSATI!


EYT şartlarını sağlayan ancak SGK prim borçları nedeniyle emekli olamayanlara özel krediler duyuruldu. Bankalardan peş peşe gelen kredi çözümlerinden biri de Garanti BBVA’dan yapıldı. SGK prim borcunu ödeme kredisi ile EYT hak sahibi olan kişilerin prim borçlarını kapatarak emekli olması sağlanacak.

2534942-810x458.jpg

GARANTİ BBVA EYT’LİLERE ÖZEL KREDİ FIRSATI!

SGK prim borcu yazısıyla başvurularını yapacak EYT’lilerin, SGK prim borçlarını kapatarak emekli olmak için Garanti BBVA’nın EYT kredisinden yararlanabileceği duyuruldu. SGK prim borcu ödeme kredisi 3 – 36 ay vade seçenekleri, yüzde 1,69’dan başlayan faiz oranları ve uygun geri ödeme planları ile kullandırılacak.

50.000 TL kredi için yapılan örnek hesaplama tablosunda 36 ay vadede aylık 2.264 TL taksit hesaplaması yapılabiliyor. 75.000 TL’de yüzde 1,74 faiz oranları ve 12 ay vadede 7.168 TL, 100.000 TL kredide ise 12 ay vade ve yüzde 1,69 faiz oranları ile 9.251 TL taksit seçenekleri sunulacak. Aylık düşük taksit ödeyerek avantajlı SGK prim ödeme kredisinden kolayca yararlanılabilecek.