Ev temizliğinde kullanacağınız şaşırtıcı 4 yiyecek. Bütün Evi tertemiz etmeye yarıyorlar

Ev temizliğinde kullanacağınız şaşırtıcı 4 yiyecek. Bütün Evi tertemiz etmeye yarıyorlar

Bazı yiyecekleri ev temizliğinde kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Öğrendiğinizde çok şaşıracağınız bilgiler var. Eminiz daha önce duymadığınız bu sırlar işinizi kolaylaştıracak..

Gereksiz kimyasal kullanmak hem sağlığımıza zarar vereceği gibi hem de cebimize zarar verir. Paranız cebinizde kalsın istiyorsanız birazdan vereceğimiz yöntemler sayesinde evinizi köşe bucak temizleyebilirsiniz.

Bazı yiyeceklerin temizlikte de kullanılabilen özellikleri bulunmaktadır. Sırasıyla o yiyecekleri sizlerle paylaşacak olursak eğer onlar şu şekildedir.. 

MUZ

Evinizin Pırıl pırıl olmasını sağlamak istiyorsanız cilt güzelliğine bile oldukça fazla faydaları olan muzu kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise çok basit. Meyve sinekleri rahatsız edicidir ve evimize musallat oldular mı gitmek bilmezler. Yapmanız gereken tek şey bir kavanoz içine bir muz ve biraz bulaşık sabunu koymaktır. 

Bu kavanozun ağzı açık kalmalıdır. Sadece karton yardımıyla ağız kısmına huni yapabilirsiniz.. Muzun tatlı kokusu sineklerin üzerine gelmesini sağlayacak ve huni ile savun kavanozdan bu sineklerin çıkmalarını durduracaktır.. 

PİRİNÇ

Tane tane Pirinç Pilavı için pirinç kullanırız. Ancak pirinç temizleyici özelliğe sahip bir yiyecektir. Temizlenmesi güç olan şişeleri pirinç yardımıyla temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey şişe içerisine biraz pirinç biraz sabunlu su ardından şişeyi çalkalamak. Duruladığınızda bütün lekelerin gittiğini göreceksiniz... 

LİMON

C vitamini deposu olan Limon Gerçekten hayat kurtarıcıdır. Sadece sağlık açısından değil temizlik içinde öyle. Eğer fırın temizliğinde zorluk çekiyorsanız limon suyu kabuklar ve su karışımı işinize kolaylaştıracaktır. Bu malzemeleri bir kase içine koyun ardından kaseyi 3 dakika mikrodalgada ısıtın. Mikrodalga içini temiz bir havluyla silince mikrodalganız pırıl pırıl olacaktır... 

GELELİM SİRKEYE...

Yerleri temizlemek için kovaya su doldurun. İçerisine ise bir tutam sirke ekleyin. Bu 1 çorba kaşığı olabilir. Ardından bu suyla yerleri silebilirsiniz. Evdeki zararlı bakteriler gidecek hem  de yer temizliğinde gereksiz kimyasallar kullanmamış olacaksınız...

Bilgiler hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla lütfen paylaşınız!.. 

Not: UskupHaber.com Aktif Link verilmeden bu siteden Alıntı yapılmasına asla izin verilmez...