Erdoğan sonrası AK PARTİ'nin başına geçecek isim belli oldu! KONDA resmen ilan etti

Erdoğan sonrası AK PARTİ'nin başına geçecek isim belli oldu! KONDA resmen ilan etti

Erdoğan sonrasına kim AK PARTİ lideri olacak? Siyaset dünyasını sarsan bomba iddia..

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası AK PARTİ'de partinin başına kim geçecek herkes tarafından merak ediliyor. İddialara göre o isim bir zamanlar Binali Yıldırım veya Berat Albayrak gösteriliyordu.

Binali Yıldırım 2 kez seçim kaybetti ve şimdilerde siyasette adı bile okunmuyor...

Berat Albayrak ise istifa etti yaklaşık 2 aydır ortalıklarda yok.

Haliyle geriye tek bir isim kalıyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu..

Herkes Süleyman Soylu isminin daha güçlü bir alternatif olduğunu dile getiriyor.. Bugün ise medyada yayınlanan bir haber siyaset dünyasında taşları yerinden oynattı...

Konda Genel Müdürü tarafından ortaya atılan iddiaya göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Erdoğan sonrasına hazırlanan en güçlü lider...

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, iktidar ve muhalefetin ittifak arayışlarını, Cumhur İttifakı'nın hedef gösteren dilini, siyasetteki arayışları ve Kongre binası baskını sonrası ABD'de yaşananların Türkiye için anlamını t24'ten Murat Sabuncu'ya değerlendirdi.

t24'ün aktardığına göre Ağırdır, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasının ardından öğrencilerin yaptığı eyleme verilen tepkileri de değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hem CHP’yi hedef göstermesi hem de öğrencileri 'terörist' ilan etmesiyle ilgili Erdoğan’dan daha sert bir tavır alıp almadığının sorulması üzerine "Erdoğan’a karşı el yükseltiyor" söyleminin gerçekçi olmadığını ifade eden Ağırdır, Soylu’nun iktidardaki zihni koalisyonun güç merkezi olarak görüldüğünü söyledi. 
 
“Aktör bazında bir üçüncü ortak gibi bir hayali olduğunu sanmıyorum” diyen Ağırdır,  “Ben Soylu’nun, Tayyip Erdoğan sonrası bir anda iktidar gücüne oynadığını düşünüyorum. Tayyip Bey'le veya AK Parti ile masaya eşit oturmak gibi bir stratejisi olduğunu sanmıyorum” dedi.

Kaynak: T24