Elektrik süpürgesinin çekim gücünü tam 2'ye katlayan temizlik hilesi..

Elektrik süpürgesinin çekim gücünü tam 2'ye katlayan temizlik hilesi..

Temizlik sırlarında herkesin bilmesi gereken yöntem! Elektrik süpürgenizin çekim gücü azaldıysa işte bilmeniz gereken harika temizlik hilesi. Bu temizlik sırrı sayesinde süpürgenizin çekim gücü tam iki katına çıkacak.

Elektrik süpürgesi herkesin en çok kullandığı araçlar arasında yer alıyor. Elektrik süpürgesinin bazen çekim gücü azalıyor.

Elektrik süpürgesinin çekim gücü azaldığında bir çok kişi hemen yeni bir Elektrik süpürgesi satın almak için arayışa giriyor.

Oysa yeni bir Elektrik süpürgesi almadan önce bazı denenmemesi gereken yöntemler var. Elektrik süpürgesi bu yöntemler sayesinde çok daha hızlı çekiyor ve çöpe atılmaktan kurtuluyor.

Elektrik süpürgesi satın almadan önce işte bilmeniz gereken temizlik hileleri. Öğreneceğiniz bu temizlik hileleri işe yarayacak.

vacuum-cleaner-268179-960-720.jpg

Elektrik süpürgesiniz böylelikle çöpe atılmaktan kurtarılacak.

Elektrik süpürgesi, temizlik konusunda evde en büyük yardımcımız. Elektrik süpürgenizin eğer çekim gücü azaldıysa sakın dert etmeyin.

Şimdi sizlerle paylaşacağımız temizlik hileleri sayesinde hem temizlik yaparken işiniz kolaylaşacak hem de elektrik süpürgeniz çok daha iyi çekecek.

GÖRÜNMEYEN YERLERİ BİLE ÇEKMENİZİ SAĞLAYACAK

Yatakların ve koltukların altları herkesin temizlik kabuslarındandır. Bu soruna en etkili çözüm, elektrikli süpürgenin ağzına bir çorap geçirip ulaşılmaz noktaları bu şekilde temizlemek olacaktır. Çorap ya da bir parça kumaş, tozları çekme konusunda mıknatıs işlevi görecektir. Bu basit hile sayesinde elektrik süpürgeniz adeta temizlik canavarına dönüşecek.

vacuum-cleaner-657719-960-720.jpg

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ NASIL TEMİZLENİR?

Her kullanımdan sonra yapılması gerekenler;

*Her kullanımdan sonra, tüm fırçaları kontrol ederek fırçada takılmış pislik veya saç olmadığından emin olun.

*Bir fırçanın etrafına sarılmış saç veya gevşek ip varsa, çekmeyin: Bunun yerine kesmek için bir makas kullanın. Daha sonra, dezenfektan sprey ile fırçaları sterilize edin.

Hazne tümüyle temizlenmeli;

Evim Dergisi'nin internet sitesinde aktarılanlara göre; Elektrikli süpürge uzmanlarına göre, elektrikli süpürgenizin toz haznesinin tamamen dolmasına izin vermek yerine, her kullandığınızda boşaltmayı deneyin.

*En azından haznenin doluluğu yarısı ila üçte ikisine ulaştığında boşaltın.

*Bu şekilde, haznenin içindeki potansiyel mikropları veya bakteriler haznede yer edinmeden dışarı atmış olursunuz.

*Hazneyi boşaltmak aynı zamanda elektrikli süpürgenizin performansını artırmaya da yardımcı olur.

vacuum-cleaner-hose-2828466-960-720.png

YILDA BİR KEZ MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN TEMİZLİK YÖNTEMİ

Tek tek ayrılabilen parçaları daha sık temizlemeniz gerekse de Elektrikli süpürge uzmanları, tüm süpürgenin parçalarını ayırıp fırçalamanın da iyi bir kural olduğunu söylüyor. Bu işlemi yaklaşık olarak yılda bir kez yapmalısınız.

Bunu yapmak için birkaç şeye ihtiyacınız olacak: sıcak su, bulaşık sabunu, temizleme fırçası ve basınçlı hava.

NASIL YAPILACAK?

*İlk olarak tüm parçaları ayırın; kutuyu veya ek parçalar gibi yıkanabilir diğer parçaları sıcak su ile ıslatın. *Hepsini iyice ovalayın ve tekrar bir araya getirmeden önce tamamen kurumasını bekleyin.

*Ardından, süpürgenin köşelerinde ve çatlaklarında gizlenmiş toz veya kalıntıları çıkarmak için basınçlı hava kullanın.

*Dış parçaları da temizlik beziyle silmeyi unutmayın.

Evet bu yöntemler sayesinde elektrik süpürgeniz çok daha iyi çekecektir. Elektrik süpürgenizi yenilemeden önce bu temizlik hilelerini uygulamanız işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.