Elektrik faturası yüksek gelenlere indirim müjdesi! Sadece 75 TL üstü olanlar yararlanacak

Elektrik faturası yüksek gelenlere indirim müjdesi! Sadece 75 TL üstü olanlar yararlanacak

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşları sevindirecek bir düzenleme geldi. Buna göre indirim imkanı doğdu

Kış aylarında yüksek gelen elektrik faturalarını düşürebilmek hiçte zor değil.. Bunun bazı yöntemleri var. 

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını düşürmek için bazı yöntemler deniyorlar bu yöntemlerin başında tasarruf geliyor.

Ancak tasarruf yapmadan da faturanızı düşürmek mümkün olabilecek.. İşte Dikkat çeken o duyurunun ayrıntıları...

Güzel haber ilk olarak 22 Aralık 2020 tarihinde verilmişti. Buna göre 2021 yılı içinde yeni bir adım atıldı ve 75 lira veya üzerinde faturası gelenler serbest tüketici olacak..  Serbest tüketici olan vatandaşlar yaklaşık yüzde 10 indirim imkanı elde edebilecekler.. 

Peki Serbest tüketiciler avantajlardan nasıl faydalanabilirler?


Edinilen bilgiye göre Serbest tüketiciler mevcut sözleşmeleri sona erince tedarikçilerini sorunsuzca değişebilirler. Ardından Tedarikçiler elektrik ve doğalgaz alış fiyatı için  istediği gibi pazarlık yapabilirler. Bu yöntem sayesinde de Yapılan pazarlıklar ile tüketiciler, elektrik ve doğalgaz faturalarını düşürme imkanı bulurlar..

Peki Kimler serbest tüketici olabilirler?


Fatura indiriminden yararlanabilenler arasında Evler oteller, siteler, plazalar, ofisler, klinikler, sağlık tesisleri, fırınlar, pastaneler, restoranlar, büfeler, mağazalar, dershaneler, akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri, atölyeler, küçük, orta ve büyük ölçekli fabrikalar yer almaktadır...