Ege dikkat! Diken üstündeler Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Korkutan İzmir depremi uyarısı

Ege dikkat! Diken üstündeler Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Korkutan İzmir depremi uyarısı

2020 yılında yıkıcı bir depremle sarsılan İzmir bugün yine bir deprem paniğiyle sarsıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde ulunan Ercan'dan önemli uyarılar.

İzmir'de bu sabah meydana gelen depremler endişeye yol açarken uzmanların açıklaması ise şaşırttı. Konuyla  ilgili Haber Global dikkat çeken bir haber yayınladı. 

2020 Yılında İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda vatandaş yararlanmış bir çok can ise hayatını kaybetmişti.

Yıkıcı depremin şokunu henüz atlatamayan İzmir halkı bugün yeni depremlerle sarsıldı. İzmir'de meydana gelen depremlerle ilgili uzmanlar çok önemli açıklamalarda bulundular.

Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken bir çok uzmanın 2020 yılında meydana gelen İzmir depremi için bu beklenen izmir depremi değildi açıklaması akıllara geldi.

İzmir'de meydana gelen deprem yeni depremleri tetikleyebilir mi? Tehlike yaklaşıyor mu? Nasıl önlemler alınmalı?

Tüm bu konular hakkında açıklamalarda bulunan uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Ancak en dikkat çeken uyarı ise  Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi.  Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan depremle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.. İşte ayrıntılar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında bugün 4 deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde gerçekleşti AFAD'a göre bu deprem 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Ardından 08.46'da 5.1 büyüklüğünde İzmir'de başka bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de AFAD'a göre 20.69 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu depremin şoku henüz atlatılmamışken İkinci depremden 1 dakika sonra saat 08.47'de 7 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde bir başka deprem daha gerçekleşti.. Depremlerin sonuncusu ise saat 09.00'da yine aynı noktada 4.7 büyüklüğündeydi. Bu depremin derinliği ise 7.08 kilometre olarak kayıtlara geçti.. 

VATANDAŞLAR "YAZLIKLARINA GİTSİNLER"


İzmir'de meydana gelen Dört depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan “Yazlıklarınıza gidin” uyarısı geldi.

Konuyla ilgili Haber Global’e konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan gerginlik boşalımının süreceğini belirterek, “Bayraklı’dan korkarım, Bayraklı ve Bornova’da yapılar çok etkilendi. Orada yıkılma eşik değerine kadar gelen yapı sayısı çok fazla. 5.1’lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda bir deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret değil” diyerek İzmirlileri uyardı!

“Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum” diye konuşan Prof. Ercan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. 

“Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Karaburun’da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. Yıkım gücü 5.1’lik depremin şiddeti, Karaburun’da 3’tür. Oraları çok sağlam. Sağlam olmayan yerler genellikle Gediz’in olduğu yerler. Menemen’in bulunduğu kesimler, Çiğli’nin bulunduğu kesimler.”

Prof Dr Ahmet Ercan iyi diyor güzel diyor da sanki herkesin yazlığı mı var diyen bir çok sosyal medya kullanıcısı bu açıklamalara tepki gösterdiler.

İzmir'de meydana gelen yıkıcı depremde 2020 yılında bir çok binada kullanılamaz hale gelmişti. Ve bir çok fırsatçı da kiraları artırarak vatandaşları zor durumda bırakmışlardı.