Dondurma Yerken Dikkatli Olun Severek Yiyoruz Ama Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Dondurma Yerken Dikkatli Olun Severek Yiyoruz Ama Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Dondurma en sevdiğimiz yaz yiyeceklerinin başında geliyor. Yazın tatlı niyetine yediğimiz dondurma hakkında çok şaşırtıcı bir uyarı yapıldı!

Dondurma kavuran yaz sıcaklarında harika bir seçenek gibi görünse de bu duruma karşı dikkatli olmak gerekiyor. Yoksa satın alınan dondurma kişiyi zehirleyebiliyor. Dondurmayı en sağlıklı tüketme yöntemi ise…

Sıcaklara karşı en lezzetli serinleme yöntemlerinden biri olan dondurmaya karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bilindiği gibi dondurma sütten üretiliyor ve sütler de hızlıca bozulmaması için pastörize süt olarak üretiliyor. Eğer dondurma da pastörize edilmemiş sütten üretilmişse bakteri üretmeye çok yatkındır. Bu nedenle dondurma almadan önce güvenilir bir yer tercih etmek gerekiyor.

Erirse tekrar dondurulmamalı

Öte yandan eriyen dondurmaları sakın tekrar buzdolabında dondurup tüketmek gibi bir hataya düşmeyin. Dondurma bu sebepten dolayı içerisinde bakteri biriktirebiliyor ve bu durum zehirlenme ile sonuçlanabiliyor.

Dondurma bittikten sonra…

Dondurmayı tüketirken rahatsızlanmamak için yapılması gereken diğer bir şey ise yavaş yemek. Çünkü ısırılarak yutulan dondurmalar birden mideye iniş yapınca kramplara yol açıyor. Öte yandan boğazları da rahatsız etme ihtimali olduğu için üzerine mutlaka ılık bir su, çay ya da kahve gibi bir içecek içmek gerekiyor. Ancak ılık olması önemli, yoksa sıcak içilirse veya da ılık içecek hızlı şekilde tüketilirse başka kramplar da girecektir.

Şeker ve kalori oranı hayrete düşürüyor

Dondurma tüketirken “ne de olsa masum bir tatlı” diyerek dozu aşmamak da ok önemli. Çünkü sadece meyve ve sütten yapıldığı sanılan dondurmalar özellikle paketli halde alınıyorsa yıllarca dayanması için pek çok katkı maddesi içerecektir. Bunların yanında dondurmanın besin tablosunu incelerseniz kalorisi ve şeker oranından da haberdar olabilirsiniz, çünkü tablo çok şaşırtıcı. Daha masum gibi dursa da dondurmaya karşı bilinçli yaklaşmak gerekiyor.

Külahsız tüketin

Dondurmanın kalorisi ve şeker gibi oranlarını kontrol etmek, mümkünse doğal ve taze meyveli olanlarını yemek ve haftada iki üç topu geçmemek gerekiyor. Tabi külah da ne kadar lezzetli olursa olsun aslında tüketilmemelidir. Çünkü külahın içerisinde normal şartlarda bol miktarda yağ ve un bulunuyor. Etkilerinden sakınmak için kaşıkla külahsız tüketin.