Demlikte kalan bayat çay atılmaz! Hata yapıyorsunuz, bakın ne işe yarıyor....

Demlikte kalan bayat çay atılmaz! Hata yapıyorsunuz, bakın ne işe yarıyor....

Demlikte kalan çayı genelde çöpe dökeriz. Oysa demlikte kalan çay çöpe dökülmemeliymiş. Bakın neler yapılıyor.

Türk mutfağında çay vazgeçilmez bir lezzettir. Büyük küçük herkes severek içer. Tavşan kanı çay herkes tarafından tüketilir.

Kahvaltıda.. Akşam yemeği sonrasında.. Misafir geldiğinde.. Bir yere gidildiğinde. Sohbet esnasında.. Çay gerçekten en çok tüketilen içecek.

TÜRKİYE ÇAY TÜKETİMİNDE ZİRVEDE

Siyah çay tüketiminde Türkiye zirvede. Ancak çay tüketen herkes çayın demini atıyor. Oysa demlikteki kalan çayı çöpe atmak büyük bir hataymış.

Demlikte kalan çayla ilgili herkesin işine yarayacak bazı bilgiler ortaya çıktı. Öğreneceklerinizden sonra artık demlikte kalan çayı çöpe atmayacaksınız.

siyah-cay-001.jpg

Peki demlikte kalan çay neden çöpe atılmamalı:?

Haber7.com'da yer alan habere göre; Çay posasının bilinmeyen mucizeleri sıralandı.

Çay, göz sağlığı için çok önemli bir merhem-ilaç olarak kullanılmaktadır. Çay tortusu temiz bir pamuğa sürüldüğünde göz ağrısı, göz yorgunluğuna iyi gelmektedir. Özellikle uzun süre bilgisayar ve telefon ekranına bakan kişilerin gözlerini dinlendirmeleri için çay maskesi uygulamaları önerilmektedir. Ayrıca göz akıntısı ve çapaklanmaya da iyi gelmektedir.

Ayak kokusuna iyi gelmektedir. Su dolu bir kabın üzerine çaydanlıkta kalan çay posası dökülür ve ayaklar 10-15 dakika kadar bekletilir. Bu yöntem ayak kokusunun büyük oran geçmesini sağlamaktadır.

Balık, soğan, sarımsak gibi elde uzun süre koku bırakan yemeklerin yapılmasının ardından çay posası ile ellerin yıkanması, keskin kokunun geçmesine yardımcı olmaktadır.

Ağız içinde çıkan yaraların geçmesi için çay posası ile gargara yapılması önerilmektedir.

Kesik, sinek ısırığı ve yanık yaralarının geçmesi için çay posası ile pansuman yapılarak yaranın daha çabuk geçmesi sağlanabilir.

Buzdolabında yemeklerden kaynaklı oluşan ağır kokuların geçmesi için çaydanlıkta kalan çay posasının kurutularak temiz bir kase ya da tabağa konularak buzdolabına yerleştirilmesi önerilir. Böylece buzdolabındaki ağır kokuların geçmesi sağlanabilir.

Vücudun ölü hücrelerden arınması ve doğal nem dengesini koruması için duşa girmeden önce çay posası peelingi yapılabilir. Böylece cildin daha canlı görünmesi sağlanmış olur.

Çay posası ile yapılan gargara boğazı temizler ve yumuşatır. Böylece boğaz ağrısının geçmesine yardımcı olur.

siyah-cay.jpg

Temiz bir pamuğa sürülen çay posası gözler 10 dakika kadar bekletilince gözaltı torbalarının geçmesini sağlar.

Çay Posası Nasıl Kullanılır?


Göz ağrısı ve göz torbalarının geçmesi için temiz bir pamuğa sürülen çay posası 10 dakika kadar gözlerde bekletilerek kullanılabilir. Vücut peelingi yaparken ise duştan öce tüm vücuda 1-2 dakika uygulanabilir. Böylece cilt ölü hücrelerden arınmış ve canlanmış olur.