Cumhur İttifakına Anketlerden bir şok daha! Seçmen affetmedi

Cumhur İttifakına Anketlerden bir şok daha! Seçmen affetmedi

Yayınlanan çok sayıda seçim anketi AKP ve MHP'de işlerin yolunda gitmeyeceğini gösteriyor. Cumhur ittifakını üzecek son anket..

Son anketlerden AKP ve MHP hiç umutlu değil. Barajı da düşüren iki parti seçim hazırlıklarını ise sürdürüyor.

Her ne kadar seçim 2023 yılında olunacak denilse de Türkiye'deki siyasi atmosfer her an bir erken seçim olabileceğini gözler önüne seriyor.

Gelen çok sayıda ankette ise iktidar oylarında büyük bir düşüş olduğunu gösteriyor. Son gelen bir ankette ise AKP ve MHP'yi üzecek detaylar olduğu ortaya çıktı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre: MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sancar, sığınmacılarla ilgili yaptıkları son araştırmayı paylaştı.


MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sancar, sığınmacılarla ilgili son yaptıkları araştırmayı paylaştı.


Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Özer Sancar, "Sığınmacılar sorununu halkımızın büyük çoğunluğu uygulanan dış politikaya bağlıyor." dedi.


"Evet katılıyorum" diyenlerin AKP'li seçmenlere oranının yüzde 46,7 MHP'nin ise yüzde 50,6 olduğu görüldü.


Araştırmada yurttaşlara "Sığınmacı sayısının son yıllarda artmasının nedeni hükümetin izlediği yanlış dıış politikadır' şeklindeki iddialara katılıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Yurttaşların bu soruya yüzde 65,7 oranında "Evet katılıyorum" dediği görüldü. Öte yandan yüzde 24,7 oranında "Hayır, katılmıyorum" diye yanıt verildi.


Ayrıca, "Sığınmacılar konusunda Suriye'ye asker gönderilmesine destek veren muhalefeti sorumlu buluyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlar da dikkat çekti. Araştırmaya göre, halkın yüzde 42'si sığınmacılar konusunda Suriye'ye asker gönderilmesine destek veren muhalefetin sorumlu olduğunu düşünürken, yüzde 37'lik bir kesim muhalefeti bu konuda sorumlu buldu.


Soruya "Evet, buluyorum" diyen CHP'lilerin oranının yüzde 49,3 olduğu görüldü. İYİ Parti'de ise yüzde 52,1 oranı dikkat çekti.