Çiçeklerinize Şerbet Dökünce Bakınız Bitkilerinizde Nasıl Bir Değişim Oluyor

Çiçeklerinize Şerbet Dökünce Bakınız Bitkilerinizde Nasıl Bir Değişim Oluyor

Şerbet ve Bal Türk mutfağının vazgeçilmez iki besinidir. Peki severek tükettiğimiz bu şerbeti bitkilerimize verirsek ne olur? işte evde çiçek besleyenlerin bilmesi gerekenler

Evimizde beslemiş olduğumuz bitkileri gerçekten çok severiz. Kimisi kuruduğu zaman çok üzülürüz. Bu yüzden onlara gözümüz gibi bakarız. Çiçeklerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacak bazı bilgilerimiz var.

Vereceğimiz bu bilgiler sayesinde sizlerde çiçeklerinizi sorunsuz bir şekilde besleyebileceksiniz. Şerbet mucizesiyle tanışın.

Evde Yetişen Bitkileri Şaha Kaldırıyor! Çiçek Açmadan Önce Bu Karışımla Sulayın Etkisine İnanamayacaksınız

Evde yetiştirilen bitkiler kısıtlı alan nedeniyle kısa ömürlü çiçekler açıyor, meyve sebze ise toprağın tüm verimini kullanıyor. Fazla sulanan toprak ise etkisini hızlıca kaybediyor. Ancak bu basit karışım toprağı verimli hale getiriyor, işte tarifi...

Bal ile suyu karıştırarak hazırlanan bal şerbeti halk arasında gübre şerbeti olarak biliniyor. Balın faydası sadece insan vücuduna değil toprağa da iyi geliyor. Özellikle evde yetişen bitkiler için bal şerbeti adeta bir diriltici vazifesi görüyor. Ölmek üzere olan bitkilerden uzun süre bakımı yapılamayacak olan bitkilere kadar bal şerbeti sihirli bir iksir gibi işlev gösteriyor. İşte bal şerbetinin faydaları.

Toprağı verimli hale getiriyor

Bal şerbeti aslında meyve vermesi yakın olan ağaçlar ya da sebzeler için kullanılıyor. Bitkinin dibine döküldüğü zaman topraktaki neredeyse tüm eksiği tamamlayan bal, daha fazla mahsul elde edilmesine yarıyor. Ballı şerbet evde yetişen bitkilerde ise daha büyük çiçekler elde etmeye yarıyor.

Evde bakılan bitkilerde, özellikle küçük alanlarda bolca sulanan toprak içerisinde çok fazla tuz bulunuyor. Tuzun bol olması da topraktaki asit oranının yükselmesine neden oluyor. Bunun önüne geçmek için pH dengeleyici özelliği ile bak kullanılıyor. Bal topraktaki pH dengesini sağlamanın yanında bitkinin daha fazla su depolamasına yardımcı olur. Eğer uzun süre bitkilerinize bakım yapamayacaksanız o zaman bal şerbeti ile bitkilerinize takviye yapabilir ve gönül rahatlığı ile evden ayrılabilirsiniz. Bal şerbeti diğer yandan kaktüslerde de uzun süre su depolamasına yardımcı oluyor.

Bitki hastalıklarına iyi geliyor

Toprak değişimi yapılması gereken bir bitkiye iyi bir toprak ulana kadar da bal şerbeti ile bir takviye yapabilirsiniz. İçerisindeki besinler sayesinde toprağı bir süre daha verimli hale getiren bal şerbeti, solmaya başlayan bir bitkiyi bile geri diriltiyor. Bitki hastalıklarına karşın da bal şerbeti büyük bir ilaç oluyor. İnsanlarda da hastalıklar baş gösterdiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilen bal, bitkilerin de sağlıklarını toparlamalarına yardımcı oluyor.

Ancak ballı su nedeniyle sineklenme yaşanabilir. Bunu önlemek için de aspirinli su takviyesi yapabilirsiniz.