CHP'deki istifalarla ilgili konuşan Erdoğan CHP'yi fena çılgına çevirdi açıklamalar peş peşe

CHP'deki istifalarla ilgili konuşan Erdoğan CHP'yi fena çılgına çevirdi açıklamalar peş peşe

CHP'de meydana gelen üç vekil istifası tartışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama CHP'lileri çok kızdırdı..

CHP'de yaşanan vekil istifaları partide deprem etkisi yaratırken CHP yönetimi olanları görmezden gelmeye devam ediyor. CHP'de gerçekleşen istifalarla ilgili CHP yönetimi istifalar hakkında saray operasyonu iddiasında bulunmuştu.

Muharrem ince başta olmak üzere istifa eden üç vekil CHP'deki bu iddiaları iftira olarak nitelendirmiş ve sert bir açıklama yayınlamıştı.

AK PARTİ'den ise konuyla ilgili nasıl  bir açıklama yapılacak merakla beklenirken en sert açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

CHP'nin saray operasyonu iddiasına sert çıkan Erdoğan Adeta meydan okudu..

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Adana, Antalya, Bursa ve Muğla il kongrelerine canlı bağlantıyla Katılarak partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere seslendiği  Konuşmasında CHP'deki istifalarla ilgili de açıklamalarda bulundu ve şunları kaydetti:  "Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Parti içi kavgalardan AK Parti'yi sorumlu tutmak yüzsüzlüktür. CHP yönetimi ayaklarına taş değse AK Parti'yi suçluyor." diyerek tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları CHP'de deprem etkisi yarattı. CHP sözcüsü apar topar açıklama yapmak zorunda kaldı. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı gerçekleştirerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, Erdoğan'ın CHP'deki istifalara yönelik açıklamasına da yanıt verdi.

Apar topar basının karşısına çıkan  CHP'li Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:
 
"Daha yeni AKP Grup başkanvekili 3 milletvekilinin açıklaması üzerine açıklama yaptı, tweetler attı. "İstifalar buzdağının görünen kısmı, bunlar CHP'nin iyi günleri" diyor. 

Grup başkanvekillerinin kendilerine muhalefet eden partilerle ilgili kirli senaryo bilgisi nereden geliyor. Diye konuştu...

Öte yandan Muharrem İnce cephesinden de bir bomba açıklama geldi. İstifalara saray operasyonu diyenlere tepki göstererek kendisine ve üç vekile iftira atan CHP yandaşı bir gazeteciye dava açtığını ilan etti.

Muharrem İnce'nin önümüzdeki günlerde CHP'den istifasını duyurarak yeni partisini resmen ilan etmesi bekleniyor.

CHP'de öte yandan bugün 350 istifa daha gerçekleştiği bilgisi geldi.  İstifaların önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor. Siyaset dünyası oldukça hareketli günler yaşıyor.